İzmir-Ankara arasında yapılacak ve Manisa’dan da geçecek olan hızlı trenin gelmesiyle birlikte kent içindeki hatların ne olacağı merak ediliyordu. Konuya ilişkin açıklama Manisa Valisi Enver Ünlü’den geldi. Vali Enver Ünlü, sorulan bir soru üzerine hızlı trenin faaliyete geçmesi üzerine şehir içindeki mevcut tren hatlarının ne olacağına ilişkin açıklamada bulundu.  Vali Ünlü, öte yandan Manisa’ya yapılması planlanan olası bir hafif raylı sistem (Tramvay) ile alakalı ifadeler de kullandı.

Hızlı Tren Gelince Mevcut Hatlara Ne Olacak?

Vali Ünlü, konula ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile görüşme imkanı bulduğunu, hızlı trenin gelmesi durumunda mevcut hatlardan en azından birinin kalacağını söylediğini dile getirdi.

Manisa’ya Tramvay Gelecek Mi?

Vali Ünlü, ilerleyen süreçte olası bir şehir içi hafif raylı sistem düşünülerek böyle bir karar alındığını kaydetti. Tren Garı’nın da aynı şekilde kalacağını dile getiren Vali Ünlü, “Bunun başka örnekleri var. O binalar gayet güzel ve değerli binalar. Başka bir vasıfla, başka bir şekilde kentin turizmine katkı verecektir.” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Özkan Çelik