MANİSA Ziraat Odası Başkanı Adnan Kaçire, yüzde 60 tarım kenti olarak kabul edilen Manisa'da Ziraat Fakültesi'nin bulunmamasını Manisa'nın ayıbı olarak yorumladı ve kente açılacak bir Ziraat Fakültesi ile birlikte ürünlerden elde edilen fayda ve kalitenin en üst düzeye çıkacağını belirtti. Kaçire, Türkiye genelinde Ziraat Fakültesi'ne en fazla ihtiyacı olan ilin Manisa olduğunu ifade ederken, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Kemal Çelebi de Yüksek Öğretim Kurumu ile gerekli görüşmeleri yaptıklarını ve bu konunun takipçisi olduklarını aktardı.
ÖZEL HABER: EREN EKİNCİ
TARIMSAL faaliyetlerin bilim, teknoloji ve ekonomi ile birlikte işlemesini sağlayan Ziraat Fakülteleri, tüm dünyada önemli bir yere sahiptir. Tarım mühendisliği teknolojilerinde sağlanan gelişmeler, Amerikan Ulusal Mühendislik Akademisi tarafından bin yılın en önemli başarıları arasında gösterilmiştir. Bu bilgiler ışığında yüzde 60 tarım kenti olarak kabul edilen Manisa'da bir Ziraat Fakültesi'nin olmamasını değerlendiren Manisa Ziraat Odası Başkanı Adnan Kaçire ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü A.Kemal Çelebi, kente kazandırılması planlanan Ziraat Fakültesi hakkında açıklamalarda bulundular.

FAKÜLTE BEYDERE CİVARINA AÇILABİLİR
Kaliteli tahıl, sebze, meyve, endüstri ve süs bitkilerinin bilimsel ve ekonomik yöntemlerle yetiştirilmesini sağlayan Ziraat Fakülteleri'nin önemine değinen Manisa Ziraat Odası Başkanı Adnan Kaçire, kente açılması planlanan Ziraat Fakltesi için Yunusemre İlçesinde bulunan Beydere Mahallesi'nde incelemelerde bulunduklarını belirterek, "Bu konuyu birçok kişiyle görüştük. Daha önceden de Manisalı milletvekillerimizin kente bir Ziraat Fakültesi kazandırma girişimleri olduğunu biliyoruz. Biz burada sadece eğitim veren bir okul değil, uygulamalı ve pratik tekniklerin de yapılabileceği Beydere Çiftliği'nin uygun bir yer olduğunu Sayın Rektörümüze ilettik. Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili daha derinlemesine bir çalışma yapacağız." diye konuştu.
"MANİSA'NIN AYIBIDIR!"
Türkiye genelindeki illere bakıldığında Ziraat Fakültesi'ne olan ihtiyacın en fazla hissedildiği ilin Manisa olduğunu dile getiren Kaçire, bu güne kadar yüzde 60 tarım kenti olarak kabul edilen Manisa'ya bu fakültenin açılmamasını şehrin ayıbı olarak yorumladı. Fakülte ihtiyacının zorunluluk olduğuna değinen Kaçire, "Biz her zaman şunu söylüyoruz; Türkiye genelinde belki Ziraat Mühendislerine ihtiyaç yok diyebilirsiniz ama Manisa'mız için bu mühendislere ve onların çalışabileceği bir ortama çok büyük ihtiyacımız var. Dolayısıyla yüzde 60 tarım kenti olan, her mevsimden 85 çeşit ürünüyle, verimli arazileriyle ön plana çıkan Manisa'da bir tarım fakültesinin olmaması Manisa'mızın ayıbıdır. Bir İşletme Fakültesi ya da Fen Fakültesi olmayabilir ama muhakkak Ziraat Fakültesi'nin Manisa'da olması şarttır." ifadelerini kullandı.


"TARIMSAL FAALİYETLERİMİZİ ARTIK BİLİMSEL TEKNİKLERLE YÜRÜTMELİYİZ"
Geleneksel tarım yöntemleri yerine gelişen teknoloji ile beraber bilimsel ve akademik uygulamaların yapıldığı tarım girişimleri ile ürünlerden elde edilen kalite ve faydanın artacağını açıklayan Kaçire, konu ile ilgili görüşmelerin devam edeceğini söyleyerek sözlerini şu şekilde sonlandırdı: "Bu konu ile ilgili diğer oda başkanlarımızla da görüştük, Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş'ın da bu konuya sıcak bakacağına inanıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde bu projeyi gerçekleştiririz ve Manisa'mıza bir Ziraat Fakültesi kazandırırız. Artık tarımsal alanlarda geçmişten gelen, babadan kalma gelenek ve göreneklere göre değil de akademik ve bilimsel tekniklerle tarımsal faaliyetlerimizi yürütmeliyiz. Bunu sağlayabilirsek ürünlerimizden elde ettiğimiz fayda ve kalite daha üst seviyelere çıkacaktır."
REKTÖR ÇELEBİ: "BU KONUYU TAKİP EDİYORUZ"
Manisa'ya Ziraat Fakültesi açmak için geçmişte bir çalışma başlatıldığına değinen Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Kemal Çelebi ise Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ile gerekli görüşmeleri yapacaklarını belirterek, konunun takipçisi olduklarını söyledi. Rektör Çelebi, yapmış olduğu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Ziraat Fakültesi ile ilgili geçmişte başlayan bir çalışma var. O çalışmamız henüz neticelenmedi. Oradaki süreci takip ediyoruz. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ile gerekli görüşmeleri yapacağız. Bildiğiniz gibi YÖK'ün bu konuda belli politikaları var. Değerlendirmeler ve incelemeler yapılacak. Onun için şu anda net bir cevap veremeyeceğim. Bu konuyu takip ediyoruz."


Editör: TE Bilişim