MASKİ Genel Müdürlüğü’nün Selendi ilçe merkezinin evsel nitelikli atıksularını arıtmak için 14 milyon TL yatırımla ilçeye kazandıracağı ileri biyolojik atıksu arıtma tesisinin kuru kabulü öncesi son incelemeleri gerçekleştirildi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Atıksu Arıtma Tesisi olmayan ilçe kalmayacak hedefi ile Atıksu Arıtma Tesisleri yatırımlarına son sürat devam ediyor. Bu kapsamda İdarenin 14 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği Selendi İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin kuru kabulü öncesinde Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Kadir Bahadır Zeybek, İller Bankası yetkilileri ve teknik personel eşliğinde incelemelerde bulundu.

Selendi AAT’de Son İncelemeler Yapıldı (8)

Gazetecilere yeşil pasaport geliyor! TBMM’de gündeme alınacak Gazetecilere yeşil pasaport geliyor! TBMM’de gündeme alınacak

“Tesisi Olmayan İlçe Kalmayacak”

Daha temiz ve daha yaşanabilir bir Manisa için Atıksu Arıtma Tesisi olmayan ilçe kalmayacağını ve Selendi tarihinin en büyük yatırımının yükseldiğini belirten Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Hilmi Serkan Emir, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün hedefi doğrultusunda Gediz’i balık tutulan günlerine ulaştırmak adına çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan Selendi İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisimizin inşaat çalışmalarında sona gelindi. Teknik personelimiz ve İller bankasının personelleri eşliğinde tesisimizin kuru kabulü öncesi son incelemeleri yapıldı. 14 Milyon TL yatırım bedeliyle hayata geçirilecek olan tesiste 10 bin eşdeğer nüfusa hizmet verecek ve günde 840 bin metreküp atıksu arıtımı yapılacak” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi