Yapılan uyarıda, "Kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-70, yer yer 80 km/saat) bekleniyor. Salı günü sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 13-17 Mart tarihli hava tahmin raporunu yayımladı. 18 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yapılırken bazı bölgelerde hava sıcaklığının 6 ila 10 derece arası düşmesinin de beklendiği belirtildi.

18 İL İÇİN SARI VE TURUNCU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Balıkesir, Burdur, Çanakkale, Isparta, Mersin, İzmir, Kırşehir, Konya, Manisa, K.Maraş, Tokat, Yozgat, Aksaray ve Osmaniye için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu.

SARI VE TURUNCU KOD NEDİR?

Sarı kod, hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır anlamına geliyor. Turuncu kod - Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir. HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz