Ahmet ÜNSAL/Manisa

Serdar Ortaç’ın taşlandığı, yumurta atıldığı ve yarım bırakmak zorunda kaldığı olaylı konserin üzerinden tam 10 yıl geçti.

2013 yılının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde dönemin Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün davetlisi olarak Manisa Cumhuriyet Meydanına gelen Serdar Ortaç, daha öncesinde Ahmet Kaya'ya çatal, kaşık fırlattığı gerekçesiyle konserde bazı izleyicilerin benzer saldırısına maruz kalması üzerine konseri yarıda keserek alandan ayrılmasının ardından yaptığı açıklamasında  “Bir daha ölsem kutlamalara gitmem. Neyin intikamı bu?” açıklamalarında bulunmuştu.

HAYRANLARI SAĞANAK YAĞMURA RAĞMEN ALANDAN AYRILMADI

Sağlık yönünden zor günler geçirmesine karşın geldiği Manisa Cumhuriyet meydanındaki konserinde sağanak yağmura aldırış etmeyerek kendisini bekleyen Manisalılara unutamayacakları bir konser ziyafeti çekti.

ORTAÇ’A ŞİFA NİYETİNE MESİR MACUNU

Multipl Skleroz (MS) hastalığı dolayısıyla dansçı kadınların desteği ile sahnede iki saatin üzerinde kalan Ortaç’a Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik tarafından çiçek demeti, Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu tarafından da güç kuvvet olması için 41 çeşit baharattan oluşan Mesir Macunu ürünlerinin yer aldığı sepet hediye edildi.

EMNİYET VE ÖZEL GÜVENLİK ORTAÇ’IN ETRAFINDAN ADETA ETTEN DUVAR ÖRDÜ

Şehzadeler Belediyesinin davetlisi olarak 19 Mayıs Gençlik ve Spor haftası etkinlikleri çerçevesinde Manisa’da konser vereceğinin duyurulmasıyla birlikte Manisa Emniyet Müdürlüğü ve Özel Güvenlik birimleri konserin düzenleneceği Cumhuriyet Meydanında üst düzey güvenlik önlemi aldı.

Konseri izlemek için saatler öncesinden alana girmek isteyen kadın-erkek ve çocuk üzerleri didik didik arandıktan sonra alana alındı.

Pop müziğinin deneyimli sanatçısı Serdar Ortaç’ın konser alanına girişi ve çıkışı sırasında Emniyetçe görevlendirilen sevil polislerin gözetiminde, özel güvenlik birimleri ile Şehzadeler Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin adeta etten duvar örmesine neden oldu.

ORTAÇ SAHNEDE DANSÇI KADINLARIN DESTEĞİNİ HİSSETTİ

Dansçılarının desteği ile sahneye çıkan sanatçı Serdar Ortaç, konserine başladığında alanı hınca hınç dolduran gençlerin yoğun sevgi seliyle karşılaştı. Çok sayıda engelli Serdar Ortaç’ı dinlemek için yağmur altında 2,5 saate yakın kaldı.

Konserin ilk dakikalarında aniden bastıran sağanak yağmura aldırış etmeyen Manisalılar Ortaç’ın şarkılarına eşlik etmenin ötesinde alkışları motive ettiler.

Editör: Nuray Bozkurt