Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Manisa Şubesi tarafından Manisa İrfan Meclisi Edebiyat Sohbetleri kapsamında “Manisalı Üniversitesine Sahip Çıkıyor” başlıklı program düzenlendi.
Yunusemre Belediyesi İrfan Meclisi Salonu’nda gerçekleştirilen programa Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) yönetimi, Manisa CBÜ Yükseköğrenim Vakfı yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda Manisalı katıldı. Programda ayrıca ney ve dombra dinletileriyle katılımcılara müzik ziyafeti sunuldu.
Ney taksimiyle başlayan program, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şube Başkanı Dr. Muzaffer Yurttaş’ın açılış konuşmasıyla devam etti.

“ÜNİVERSİTELER ŞEHRİN AKLINI VE VİZYONUNU İNŞA EDER”
Dr. Muzaffer Yurttaş konuşmasında, üniversitelerin yalnızca eğitim veren kurumlar olmadığını vurgulayarak, “Üniversiteler bir şehrin aklını, ufkunu, vizyonunu ve geleceğini inşa eden en temel yapılardır. Manisa Celal Bayar Üniversitesi, akademik birikimi ve yetiştirdiği öğrencilerle Manisa’nın en kıymetli markalarından biridir” dedi. Yurttaş, üniversite-şehir bağının güçlenmesinin önemine dikkat çekerek Manisalıların üniversitelerine her alanda sahip çıkması gerektiğini ifade etti.
CBÜ’NÜN AKADEMİK VE BİLİMSEL GÜCÜ ANLATILDI
Manisa Celal Bayar Üniversitesi adına konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oktay Üçer ise Dernek yönetimine teşekkür ederek Rektör Prof. Dr. Rana Kibar’ın selamlarını iletti. Üçer, üniversitenin 1992’den bu yana büyüyerek geliştiğini belirterek, 2025 YKS yerleştirme sonuçlarında kontenjanların yüzde 100 dolduğunu söyledi.

Üçer, MCBÜ’nün akademik kadrosu, öğrenci sayısı, mezunları, fakülteleri, akreditasyon çalışmaları, bilimsel projeleri ve ulusal-uluslararası başarıları hakkında kapsamlı bilgiler verdi. Üniversitenin araştırma üniversitesi olma yolunda ilerlediğini vurgulayan Üçer, Teknofest, TÜBİTAK ve patent başarılarına da dikkat çekti.
TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ BÖLGENİN YÜKÜNÜ TAŞIYOR
Prof. Dr. Oktay Üçer, MCBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin bölgenin en önemli sağlık merkezlerinden biri haline geldiğini belirterek, günlük ortalama 5 bin poliklinik hizmeti verildiğini, İzmir’den gelen hasta sayısının da her geçen gün arttığını ifade etti. Yakın dönemde Ege Bölgesi’nin ilk robotik cerrahi hastanesinin Manisa’da hizmete gireceğini söyledi.
VAKIFTAN MANİSALILARA ÇAĞRI
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Yükseköğrenim Vakfı Başkanı Levent Sarıgözoğlu ise vakfın çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgi vererek Manisalıları vakfa destek olmaya davet etti. Üniversite-sanayi-sivil toplum iş birliğinin önemine vurgu yaptı.
Program boyunca müzik dinletileri eşliğinde sohbetler gerçekleştirilirken, katılımcıların üniversiteyle ilgili soruları yanıtlandı. Programın verimli ve faydalı geçtiğini belirten katılımcılar, üniversite ile Manisalıların bir araya geldiği bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini ifade etti.
Program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.






