İşte meydana gelen kazanın görüntüleri: 

Olayı, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Akif Akça ortaya çıkardı.

İşte Akça’nın o paylaşımı:

Manisa'dan Hatay deprem bölgesine 28/04/2023 tarihinde görevlendirilmeleri planlanan 3’ü Acil Tıp Uzmanı ve 4’ü Tabip olmak üzere 12 sağlık personeli, Hatay iline intikal edecekleri TK2266 sefer nolu, 28/04/2023 saat 10:35 İstanbul - Hatay uçağına transferlerinin sağlanması amacıyla şoför M.Ç. yönetimindeki   plakalı minibüs ile İstanbul Havalimanına intikal etmek üzere Manisa’dan 471 km / 7 saatlik yola tek şoför ile 28 Nisan tarihinde saat 02:00 de yola çıkarılmıştır.

İstanbul İzmir Otoyolu Laledere Viyadüğü mevkiinde saat 05:30 sularında araç tekerleklerinden ses gelmesi üzerine şoför, aracı emniyet şeridine çektikten sonra saat 06:15 sıralarında arkadan gelen bir kamyonun, hekimler ve sağlık personellerini taşıyan minibüse arkadan çarpması üzerine yolcular, minibüs ve yol bariyeri arasında sıkışmıştır. İki genç doktor hanım orta yaralı olup diğer sağlık personelleri hafif yara almıştır. Tedavileri Yalova Devlet Hastanesi’nde tamamlanarak taburcu edilmişlerdir. Yaralanan vefakâr hekim meslektaşlarımız ile sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, acil şifalar diliyorum.

Hatay deprem bölgesine görevlendirilmeleri planlanan sağlık personellerinin, İzmir Adnan Menderes Havalimanından Adana Havalimanına nakilleri yapılabilmesi mümkün olduğu halde güvenli bir araç olmadan karayolu ile Manisa’dan İstanbul’a neden nakil edilmiş olduklarını da ayrıca yetkililere sorulması gerektiğini ifade etmek istiyorum.

Manisa'dan deprem bölgesine görevlendirilenlerin transferlerini sağlayan araca, Laledere Viyadüğü mevkiinde bir kamyonun çarpması üzerine yolcular, minibüs ve yol bariyeri arasında sıkıştı! Manisa Kulis

Editör: Zerrin Ağar