Ümmühan Tibet, doğduğu köyde okuyan ilk kız çocuğu olarak ailesinin ve çevresinin gururu oldu. Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 1975’te Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’nde çalışmaya başlayan Tibet, kurumun ilk kadın mühendisi unvanını kazandı.

Okul kantinleri mercek altında! Denetimler devam edecek…
Okul kantinleri mercek altında! Denetimler devam edecek…
İçeriği Görüntüle

Zeytincilikte Öncü Rol

Meslek hayatını zeytin ve zeytinyağı üzerine kuran Tibet, bu alanda Türkiye’yi uluslararası platformlarda temsil etti. 1984 yılında ülkenin ilk modern zeytinyağı laboratuvarını kuran Tibet, analiz teknolojilerinde öncü çalışmalara imza attı. 1989’da İtalya’da aldığı tadım panel liderliği eğitimiyle de sektördeki öncülüğünü pekiştirdi.

Emeklilikten Sonra Akademik Hayata Dönüş

Emekliliğinin ardından yüksek lisans ve doktora hayalini gerçekleştirmek isteyen Tibet, ALES’i kazanarak önce Ege Üniversitesi’nde yüksek lisansını, ardından Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde doktorasını tamamladı. 2020 yılında başladığı doktora eğitimini 2025’te başarıyla noktalayan Tibet’e cübbesini Rektör Prof. Dr. Rana Kibar giydirdi.

“Hayat Boyu Öğrenmeye İnanıyorum”

Ümmühan Tibet, törende yaptığı konuşmada “Ben hayat boyu öğrenmeye inanan biriyim. İçimdeki eğitim isteğini hep canlı tuttum. Bugün bu noktada olmak beni çok mutlu ediyor. Gençlere örnek olabiliyorsam ne mutlu bana” ifadelerini kullandı.

Akademik ve Sektörel Hedefleri Sürüyor

Tibet, zeytin ve zeytinyağı üzerine yürüttüğü bilimsel çalışmalarına devam edeceğini belirterek, teknik danışmanlık ve eğitimlerle sektöre katkı sağlamayı sürdüreceğini söyledi.

Kaynak: İHA