Avrupa Gençler Motokros Şampiyonası, Balkan Motosiklet Birliği (BMU) Motokros Şampiyonası ve Türkiye Motokros Şampiyonası, 20-21 Mayıs'ta Afyonkarahisar'da düzenlendi. 6 farklı ülkeden 185 sporcunun 11 sınıfta verdiği kupa mücadelesine ilgi yoğun oldu.

Geçtiğimiz hafta sonu Avrupa, Balkanlar ve Türkiye'den genç motokrosçular kıyasıya bir mücadeleye girdi. 3 şampiyonada yarışlar; MX, MX1, MX2, MX2 junior, MX125, MX senior, veteran, kadınlar, 65 cc ve 85 cc kategorilerinde düzenlendi.

MX 2 kadınlar sınıfında birinci Selen Tınaz, ikinci Irmak Yıldırım, üçüncü ise Manisalı lise öğrencisi 16 yaşındaki Beyza Tohum oldu.

“EN BÜYÜK DESTEKÇİM BABAM”

Nhal Akçura Turizm Otelcilik Meslek Lisesi’nde eğitimine devam eden Beyza Tohum, 16 yaşında dereceye girerek önemli bir başarıya imza attı. Eski bir motor yarışçısı olan babasının da desteğiyle motor sporlarına genç yaşta eğilim gösteren Beyza Tohum, “Ehliyet aldıktan hemen sonra babamın da eski bir motor yarışçısı olmasının verdiği tecrübe ve destekle beraber motokros sporuna başladım. Çok severek motor kullanıyorum. En büyük destekçim babamla beraber Afyonkarahisar’da düzenlenen Avrupa, Balkan, Türkiye Motokros şampiyonasına katıldım.” dedi.

“TÜM KADINLARI BU SPORA DAVET EDİYORUM”

Tüm kadınları motokros sporuna davet eden genç sporcu, “Yarışın akıbetinde kadınlar kategorisinde üçüncü oldum. Bu zorlu parkurda kürsüye çıkmam benim ve ailem adına çok gurur verici ve onurlandırıcıydı. Motokros sporuna tüm kadın arkadaşlarımı davet ediyorum. Bana bu sporda destek olan çevreme ve aileme sonsuz teşekkürler.” ifadelerini kullandı.

16 yaşındaki lise öğrencisi Tohum, daha büyük başarıları hedefine koyarken kendisine bu yolda yapılacak destekleri bekliyor. Onur YILMAZ

Editör: Onur Yılmaz