Manisa’nın Sarıgöl ilçesi, dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümü ile tanınsa da, çiftçiler kışlık sebzelerle de sofraları renklendirmeye hazırlanıyor. İlçede sebze üretimi yapan çiftçiler, pırasa, brokoli, lahana ve kereviz gibi kışlık sebzeleri tarlalara dikmeye başladı.

Sarıgöl ve çevresinde birçok çiftçi, yazlık sebzelerin satışını sürdürürken kışlık ürünlerin dikimine de başladı.

Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz? 26 ilde yapılan ankette flaş sonuç!
Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz? 26 ilde yapılan ankette flaş sonuç!
İçeriği Görüntüle

"Tarlaya dikmeye başladık"

Emcelli Mahallesi’nde üretim yapan Hüseyin Karcı, ürünlerini tamamen doğal yöntemlerle yetiştirdiklerini belirterek, “Kışlık sebze fidelerimizi tarlalara dikmeye başladık. Bu şekilde kış sezonuna taze sebzeler yetiştiriyoruz” dedi.

Karcı, üretim sürecinde doğal yöntemlere önem verdiklerini ve yazlık sebze satışı ile kışlık dikimi aynı anda yürüttüklerini ifade etti. Böylece hem yerel pazara taze ürün sunuluyor hem de kış sezonuna hazırlık yapılıyor.

Kaynak: İHA