Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaşanan ve kamuoyunda büyük tepki çeken şiddet olayının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Eşi tarafından darbedilerek burnu koparılan İmran Güler ile olay sırasında evde bulunan iki çocuğuna yönelik destek süreci başlatıldı. Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerinin aileye psikososyal destek sunacağı, ayrıca hukuki süreçte de gerekli desteğin sağlanacağı açıklandı.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI DESTEK SÜRECİNİ BAŞLATTI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaşanan aile içi şiddet olayının yakından takip edildiği belirtildi. Bakanlık bünyesinde görev yapan uzman ekiplerin, hastanede tedavisi süren İmran Güler ile iletişime geçerek gerekli destek mekanizmalarını devreye aldığı ifade edildi.

ANNE VE İKİ ÇOCUĞUNA PSİKOSOSYAL DESTEK VERİLECEK

Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde, şiddet mağduru İmran Güler ile olay sırasında evde bulunan 5 ve 7 yaşındaki iki çocuğa acil psikososyal destek sağlanacağı bildirildi. Uzman ekiplerin, yaşanan travmanın etkilerini azaltmaya yönelik görüşmeler gerçekleştireceği, çocukların psikolojik durumlarının da yakından takip edileceği öğrenildi.

HUKUKİ SÜREÇTE DE YANINDA OLACAKLAR

Bakanlık tarafından yalnızca psikososyal değil, hukuki destek sürecinin de yürütüleceği belirtildi. Şiddet mağduru kadının haklarının korunması ve adli sürecin sağlıklı şekilde ilerlemesi amacıyla ilgili birimlerin gerekli yönlendirme ve hukuki desteği sağlayacağı ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

Olay, Manisa'nın Turgutlu ilçesine bağlı Yıldırım Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, G.G. (29) ile eşi İ.G. (28) arasında henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında G.G.'nin eşinin burnunu ısırarak kopardığı öne sürüldü. Evden gelen yardım seslerini duyan mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kapının açılmaması üzerine itfaiye ekipleri olası bir olumsuzluğa karşı bina önüne şişme hava yatağı kurarken, hareketli merdivenle balkona ulaşıp yaralı kadını bulunduğu yerden tahliye etti.

Burnunun bir kısmının koptuğu belirlenen İ.G., ilk müdahalesinin ardından Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Daha sonra plastik cerrahi tedavisi için Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'ne sevk edilen genç kadının kopan burnu, gerçekleştirilen başarılı operasyonla yeniden yerine dikildi.

Olayın ardından gözaltına alınan şüpheli G.G. ise emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece "kasten yaralama" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Haber Merkezi