Manisa'nın Yunusemre ilçesinde dün gece müşterisi tarafından darbedildiği öne sürülen taksi şoförü yaralandı. Yardım çağrısı üzerine Mimar Sinan Caddesi'ne giden sağlık ekipleri, darp sonucu yaralandığı belirlenen taksi şoförü Ali H.’yi (47) Manisa Şehir Hastanesi'ne kaldırdı. 45 T 0164 plakalı taksinin kaldırıma çıkarak ağaca çarptığını belirleyen polis ekipleri, şüpheli A.T.D'yi gözaltına almak istedi. Mukavemet gösteren zanlı, polis merkezine götürüldü. İfadesi alınan A.T.D, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

O TAKSİCİ KONUŞTU

Başından geçen olayları anlatan talihsiz taksici darp edilme anını anlatırken şüphelinin kendisinden önce karakoldan çıktığını belirterek ‘Bu nasıl adalet?’ diye sordu.

ARABAYA BİNER BİNMEZ...

Şüpheli şahıs ve yanındaki kişinin arabaya binmesiyle olayların başladığını ifade eden taksi şoförü, “Dün gece saat 1.30 sıralarında acile bir taksi çağrısı geldi. Ben taksimetreye basıp acile gittim. Bir erkek şahısla annesi olduğunu düşündüğüm kişi taksiye bindiler. Şahıs biner binmez zaten hemen agresif davranmaya başladı. “Çek arabayı, sür arabayı” şeklinde ifadeler kullandı. Nereye gideceğimizi sordum. ‘İzmir’e sür’ dedi. Müziğin sesini sonuna kadar açmamı istedi. Bu arada bağırıp çağırmaya küfretmeye devam ediyordu.

Acilden çıkıp eski garaj kavşağından u dönüşü yaptık. Şahıs bağırıp çağırmaya devam edince ben de ‘Bu şekilde bağırıp çağırırsan araba kullanamam, dikkatim dağılıyor’ diyerek uyardım. Bana küfürler etmeye başladı. Arabayı kenara çektim. Bana vurmaya başladı. Yolcu kapısını açıp dışarı çıktı. Arabanın tavanına tutunarak bana tekme atmaya başladı. Tekmeleri yiyince sersemledim, şok oldum ne yapacağımı bilemedim. Emniyet kemerim takılıydı. Bu arada sürekli kornaya basıyordum, yardım istiyordum.” ifadelerini kullandı.

“KAFAMI ISIRDI”

Dehşet anlarını anlatırken tekrar yaşayan taksici Ali H. konuşmasının devamında, “Saçlarımı yakaladı ve kafamı ısırmaya başladı. Kafamdan inanılmaz kan akmaya başladı. Saçlarımı öyle bir çekiyordu ki kafa derim yüzüldü zannettim. Arabanın içinde öbek öbek saçlarım var. Kafamı kurtardım bu sefer boynumu ısırdı. Şah damarımı koparmak istercesine ısırdı. Boynumu kurtarmak istedim omzumdan ısırdı. Dişlerini geçirdiği yeri bırakmıyordu. Bir iki kişi yardıma geldi ama zapt edemediler. Vatandaşlar gelmeye başlayınca bir fırsatını bulup telefondan taksici arkadaşlara yardımda bulundum. Ondan sonra şahıs arabayı tekmelemeye başladı. Arabaya binip taksiyi gasp etmeye çalıştı. Bir müddet gittikten sonra direksiyon hakimiyetini kaybedip kaldırıma çıkarak aracımı ağaca çarptı. Arabadan inip yeniden benim peşimden koştu. Çareyi artık kaçmakta buldum.” dedi.

“BU NASIL ADALET?”

Şüphelinin kendisinden önce serbest bırakıldığını ifade eden taksici, “Ben ekmeğimi kazanmaya çalışıyorum bu adam resmen beni öldürmeye teşebbüs etti. İşin en acı tarafı bu adam benden önce karakoldan çıktı. İfadesi alındı ve savcı bey serbest bıraktı bu adamı. Bu nasıl bir adalet? Ben şimdi iş göremez bir haldeyim, belki 15-20 gün çalışamayacağım. Ben ekmeğimden oldum. Bütün bunlar benim zoruma gidiyor. Bu adamın cezalandırılması için benim ölmem mi gerekiyordu?” diyerek isyan etti. KULİS HABER

Editör: Onur Yılmaz