Manisa’nın Salihli ilçesinde 4 katlı bir binanın son katında çıkan yangın mahallede korku dolu anlar yaşattı. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle alevler kontrol altına alındı.
Manisa’nın Salihli ilçesinde bir apartmanın son katında çıkan yangın kısa sürede büyüyerek binayı dumanla kapladı. Yörük Mahallesi’nde meydana gelen olayda çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, dairede ve binanın çatı bölümünde maddi hasar oluştu. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
Salihli’de 4 Katlı Binada Yangın Nasıl Çıktı?
Salihli’de 4 katlı bir binada çıkan yangın, Yörük Mahallesi Gümüşçayı Caddesi’nde Rüştü Akbıyıkoğlu Okulu yanında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, binanın son katında H.Ş.’ye ait dairede henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.
Kısa sürede büyüyen alevler çatı bölümüne sıçrarken, binadan yükselen yoğun duman mahallede paniğe neden oldu.
Vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezine İhbar Etti
Yangını fark eden çevredeki vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Yapılan ihbarın ardından bölgeye itfaiye, polis ve elektrik dağıtım şirketi ekipleri yönlendirildi.
Olay yerine gelen ekipler, hem güvenlik önlemleri aldı hem de yangına müdahale için hızlı bir şekilde çalışma başlattı.
İtfaiye Ekiplerinin Müdahalesiyle Yangın Söndürüldü
Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Salihli İtfaiye Amirliği ekipleri yangına kısa sürede müdahale etti. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu alevler kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü.
Yangın sırasında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı öğrenildi.
Yangında Maddi Hasar Meydana Geldi
Yangın nedeniyle H.Ş.’ye ait dairede ve binanın çatı katında maddi hasar oluştu. Olayın ardından ekipler bölgede inceleme yaparken, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatıldığı bildirildi.





