Son cemrenin toprağa düşmesiyle birlikte Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde baharın müjdecisi olarak görülen çiçeklenme, çiftçileri endişelendiriyor. Mart ayının soğuklarıyla birlikte meyve ağaçlarının zarar görmesi korkusuyla üreticiler tedbir alıyor. 

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde, baharın müjdecisi olan çiçekler, son cemrenin toprağa düşmesiyle birlikte hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte meyve ağaçlarını süslemeye başladı. Ancak, bu görüntülerin arkasında çiftçilerin kara kara düşündüğü bir gerçek yatıyor.

Baharın gelmesi ile vatandaşlar piknik alanlarına akın ederken çiftçiler de erken gelen bahar nedeniyle endişelenmeye başladı.

  Sarıgöl ve çevresindeki üzüm bağlarında gözler patlamaya başladı. Üzüm üreticileri endişelerini şöyle dile getirdi: "Bir atasözü var. 'Mart kapıdan batırır, kazma kürek yatırır.' diye, gerçekten mart ayında etkili soğuklar var. Bu soğuklar ürünlere zarar verir. Zira donlar başlar. Tehlikeli bir durum."

  Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü devamlı ziraî don uyarısı yaparken, çiçeklenen meyve ağaçlarının da mart soğuklarından etkileneceği endişesi çiftçiyi korkutuyor.

Kaynak: İHA