Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Dadağlı Mahallesi sakinleri, mahallelerine pikniğe gelenleri çevre konusunda duyarlı olmaya davet ediyor.

Dadağlı Mahallesi sakinleri, piknik yapmaya gelen vatandaşları çevre konusunda bilinçlendirme amacıyla sosyal medya üzerinden uyarılarda bulunuyor. "Çevremize zarar vermeyelim ve her yerde ateş yakmayalım" şeklindeki uyarılar, piknikçilere daha temiz bir çevre bırakma çağrısı yapıyor.

Manisa'nın 5 günlük hava durumu raporu yayınlandı! Manisa'nın 5 günlük hava durumu raporu yayınlandı!

Sarıgöl Dadağlı Mahallesi Muhtarı İlyas Tosun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, piknik alanlarının düzensiz kullanımı nedeniyle çevreye zarar verildiğini belirtti. Tosun, "Piknik alanlarına gelenler tarafından çevreye pislikler bırakılıyor ve yakılan ateşler söndürülmeden gidiliyor. Bu doğru bir davranış değildir. Piknik yapılan alanları kullanan kişiler tarafından temiz olarak bırakılmalıdır. Başkası gelince rahat etsin. Bu konuda piknikçileri bilinçlendirmek için köyümüzün sosyal medya sayfasından uyarılarda bulunduk. Bundan böyle sıkı takip edilecektir" şeklinde konuştu.

Dadağlı Mahallesi sakinleri, çevre duyarlılığı konusunda toplumun bilincini artırmayı hedeflerken, piknikçilere de sorumlu davranma çağrısı yapıyor.

Editör: Zerrin Ağar