Manisa Valiliği resmi internet sitesi üzerinden, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla bazı ormanlık alanlara giriş yasağı getirdi.

Resmi açıklamaya göre;

Orman çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarında mola vermek ve piknik yapılması yasak olduğu belirtilirken, Vatandaşların yalnızca kendilerine ayrılan eko turizm ve piknik alanlarından gerekli önlemleri alarak yararlanabilmesi mümkün.

Jandarma ve Emniyet Birimlerince oluşturulan devriye sistemi etkin bir şekilde uygulanacak, gerekirse Kaymakamların emirleri ile tüm kamu personel ve olanaklarından önleyici hizmetler (devriye, kontrol vb.) ile yangınlara karşı müdahalede yararlanılabilecek.

Belediyeler, orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini (Dozer, Loder, Kepçe) hazır bulunduracak.

Belediyeler, orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini (Dozer, Loder, Kepçe) hazır bulunduracak

Orman Yasasının 31 ve 32. maddesi kapsamında olan Mahalleler başta olmak üzere, orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan köyler/mahalleler de dahil olmak üzere anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden meydana gelen dalların ve her türlü bitki örtüsünün yakılması yasaklanmıştır.

Manisa’da girişlerin yasaklandığı ormanlar

Manisa Merkez: Sabuncubeli Dededağı

Yunusemre: Demirciköy Ormanı

Saruhanlı: Karatepe, Sarıçam

Manisa Merkez: Beydere

Saruhanlı : Eğrigöl

Tarım Bakanlığı’ndan ‘peynir’ hamlesi… Taslak hazır! Tarım Bakanlığı’ndan ‘peynir’ hamlesi… Taslak hazır!

Turgutlu: Sakarkaya

Akhisar: Değirmen Ağaçlandırma Sahası

Selendi: Mıdıklı Gençleştirme Sahası

Selendi: Çanşa, Ayvaalan

Kula: Esenyazı Ağaçlandırma Sahası

Demirci: Hırkalı Ağaçlandırma Sahası

Demirci: İcikler

Kula:  Encekler

Akhisar: Hırkalı Ağaçlandırma Sahası

Akhisar:  Kaydıran Ormanı

Alaşehir: Evrenli: Evrenli Ağaçlandırma Sahası

Kırkağaç: Çiftlik Ormanı

Soma: Eğnez Ormanı

Soma: Şifadağ Ağaçlandırma Sahası

Soma:  Şantiye Ormanı

Kaynak: Haber merkezi