Manisa’nın Soma ilçesine bağlı Cenkyeri Mahallesi’nde bugün saat 12.50’de orman yangını çıktı. Yangının başlamasının ardından ekipler bölgeye sevk edilirken, alevlere havadan ve karadan hızlı şekilde müdahale edilmeye başlandı. Yangın bölgesinde güvenlik tedbirleri de alınırken, çalışmalar Manisa Valiliği Kriz Merkezi koordinasyonunda sürdürülüyor.

YANGINA GÜÇLÜ MÜDAHALE

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalara, Manisa Valiliğinin yangın risk azaltma unsurları da destek veriyor.

Yangına müdahalede;

  • 6 uçak
  • 6 helikopter
  • 16 arazöz
  • 2 itfaiye aracı
  • 8 su tankeri
  • 1 ilk müdahale aracı

görev yapıyor.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALINDI

Yangın alanında gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığı bildirildi. Ekiplerin alevleri kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesi devam ederken, yangındaki son gelişmelerin Manisa Valiliği Kriz Merkezi tarafından koordineli şekilde takip edildiği belirtildi.

Kaynak: Haber merkezi