Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılı Manisa'da coşkuyla kutlandı. Gün boyu gerçekleştirilen etkinliklerle yaşanan kurtuluş coşkusu Fener Alayı ve İbrahim Tatlıses konseri ile doruk noktasına ulaştı. Sultan Cami önünden başlayan Fener Alayı'na Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP MYK Üyesi Mehmet Ödevli, Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, İl Jandarma Komutan Vekili Enver Sungur, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Ülkü Ocakları İl Başkanı Nazmi Akçay, MHP Yunusemre İlçe Başkanı Cemal Kutlar, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Şehzadeler Belediyesi Mehteri eşliğinde ellerindeki meşalelerle yürüyüşe geçen Manisalılar, kortej boyunca çalan marşlara hep bir ağızdan eşlik ettiler. Yürüyüşte yer almayan ancak kaldırımlarda korteji izleyen Manisalılar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e alkışlarla sevgi gösterisinde bulundu. Ayrıca korteji balkonlardan takip eden vatandaşlar da, yürüyüşe alkışlarla destek verdi.

BAŞKAN ERGÜN'E TEŞEKKÜR ETTİ

Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü dolayısıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kurtuluş Konseri kapsamında arabesk müziğin güçlü sesi İbrahim Tatlıses Cumhuriyet Meydanı'nda sahne aldı. Manisalılara sevgilerini ilettiğini belirten İbrahim Tatlıses, geçirdiği trafik kazası nedeniyle izleyicilere karşı ayaklarını uzatmak zorunda kalması nedeniyle de özür diledi. İbrahim Tatlıses, "Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum Cengiz Bey'e. Allah ondan razı olsun. 13 senedir sizlere hizmet ediyormuş. İnşallah bir 13 sene daha verir" ifadelerini kullandı.

MANİSALILARIN KURTULUŞ GÜNÜNÜ KUTLADILAR

Konser sırasında sahneye çıkan Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de Manisa'nın kurtuluş gününü kutladı. Vali Yaşar Karadeniz, "Bu alanı 30 Ağustos'tan bugüne kadar hep doldurdunuz ama bu akşamki coşku çok daha farklı" ifadelerini kullandı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, "Bu akşam Türkiye'ye mal olmuş büyük bir imparator sizlerin huzurunda. Tüm hemşerilerim adına size geçmiş olsun diyorum. 10 gecedir çok kıymetli sanatçılarımız bu sahnede yerini aldı ve Manisalılara çok güzel geceler yaşattılar. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Tek söylemek istediğim geçmişte yaşananların gelecek kuşaklara aktarılması en büyük görevimiz. Bunu unutturmayacağız. Bu ülkede bu bayrak salladığı sürece, camilerde ezanlar okunduğu sürece şehitlerimize sahip çıkacağız. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşları huzur içinde yatsınlar" diye konuştu. Konuşmaların ardından Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, İbrahim Tatlıses'e çiçek takdim ederken, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de Manisa'ya özgü ürünlerin yer aldığı çeşitli hediyeleri takdim etti. Sevilen şarkılarını Manisalılar için seslendiren arabesk müziğin güçlü sesi İbrahim Tatlıses, Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran binlerce Manisalıya unutulmaz bir gece yaşattı. HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz