Manisa İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma teşkilatının 186. kuruluş yıldönümünü Şehzadeler ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törene Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İlhan Şen, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Manisa İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Manisa Garnizon Komutanı-8'inci Komando Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Cengiz Güven, gaziler, sivil toplum kuruluşları jandarma ve emniyet teşkilatı mensupları katıldı.

Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İlhan Şen’in anıta çelenk sunmasıyla başlayan törende, Şen günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Konuşmasında kısa bir süre önce elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’i rahmetle anan Şen, Jandarma teşkilatının 186 yıldır Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü korumak, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için fedakarca görev yaptığını söyledi.

Baybatur’dan İsrail-İran çatışması yorumu: Gerilimi İsrail artırıyor!
Baybatur’dan İsrail-İran çatışması yorumu: Gerilimi İsrail artırıyor!
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2025 06 14 At 12.35.44 (2)

Tuğgeneral Şen, “Kuruluşunun 186 yıl dönümünü gururla kutlamanın mutluluk ve heyecanı içindeyiz. Başarılarla dolu 186 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenle mazhar olmuş Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönünde hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. Jandarma üstün vazife anlayışı sarsılmaz disiplini etkili ve gerçekçi eğitimi yüksek fiziki ve moral gücü ile kutsal vatan topraklarının üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü ve teminatı olmuştur. Jandarma Genel Komutanlığı'nın tüm personeli görevlerini icra ederken ve hizmetlerin yürütürken her zaman ve her yerde yürürlükteki kanunları ve nizam ve kendisine rehber almakta ve her türlü çözüm ve tedbiri hukuk düzeni içerisinde aramaktadır.” dedi.

“TÜM GÖREVLERİ YERİNE GETİRME GAYRETİ, AZİM VE KARARLILIĞI İÇERİSİNDEYİZ”

Jandarma’nın Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, hukuka bağlı, vatandaşların hak ve özgürlüklerine saygılı bir güvenlik hizmeti anlayışını benimsediğini vurgulayan Şen, modern teknolojinin bütün imkanlarını etkin şekilde kullanabilen, milli, ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personeliyle tüm görevleri yerine getirme gayreti, azim ve kararlılığı içerisinde olduklarını dile getirdi.

Tuğgeneral Şen sözlerine şöyle tamamladı: “Bu anlamlı gün vesilesiyle Jandarma teşkilatının ulaştığı bugünkü seviyede emek gayret ve alın terleri bulunan saygıdeğer komutanlarımıza, değerli mensuplarımıza ve fedakar ailelerine şükranlarımızı sunuyoruz. Başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bugüne kadar terörle mücadele başta olmak üzere vatan savunması ve yüce değerlerimiz uğruna şehit olan bütün şehitlerimizi minnetle ve rahmetle anıyorum. Gazilerimize sağlık ve afiyetler diliyorum. 186 yıldır ulusuna ve ülkesine hiçbir karşılık beklemeksizin fedakarca ve kahramanca hizmet eden tarihi şan ve şeref ve üstün başarılarla dolu kanun ordusu Jandarma Genel Komutanlığı'nın tüm personelin adına bu mutlu günümüze teşriflerinizden dolayı en derin saygılarımı sunuyorum.”

Whatsapp Image 2025 06 14 At 12.35.47 (2)

Muhabir: Özkan ÇELİK