Alaşehir’de çarşı ve mahalle bekçileri, gece saatlerinde okul çevrelerinde denetim yaparak öğrencilerin güvenliğini sağlıyor. Emniyet, kontrollerin aralıksız süreceğini açıkladı.
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çarşı ve mahalle bekçileri, okul çevrelerinde güvenlik önlemlerini gece boyunca sürdürüyor. Şehir merkezinde bulunan 17 okul ve çevresinde 22.00 ile 06.00 saatleri arasında devriye gezen bekçiler, şüpheli şahısları kontrol ederken, ilgisiz kişileri okul bölgelerinden uzaklaştırıyor. Yetkililer, denetimlerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını bildirirken, öğrencilerin huzurlu bir eğitim ortamına kavuşması için gece-gündüz kesintisiz güvenlik sağlanacağını vurguladı.
17 Okul Çevresinde Gece Denetimi
Alaşehir’de görev yapan bekçiler, gece boyunca şehir merkezinde bulunan 17 okulun çevresini kontrol ediyor. Yapılan denetimlerde okul çevresinde bulunan şüpheli şahısların kimlik sorguları yapılırken, öğrencilerin güvenliğini tehdit edebilecek durumların önüne geçiliyor.
Emniyetten ‘Kesintisiz Güvenlik’ Açıklaması
İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, gündüz saatlerinde sürdürülen okul çevresi güvenlik önlemlerinin gece de devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “Öğrencilerimizin huzur içinde eğitim alabilmesi için denetimler gece-gündüz aralıksız devam edecektir” denildi.
Bekçiler Eczane Çevrelerinde de Görevde
Bekçilerin yalnızca okul çevrelerinde değil, aynı zamanda nöbetçi eczaneler çevresinde de güvenlik tedbirleri aldığı kaydedildi. Vatandaşların huzur ve güvenliği için görev yapan bekçiler, mahallelerde düzenli devriye faaliyetlerini sürdürüyor.