Kütüphane haftası nedeniyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bağlı İl Halk (KİTAPSARAY) Kütüphanesi’nde tören düzenlendi.

Manisa'da minik eller sanatla buluştu Manisa'da minik eller sanatla buluştu

Törene Manisa Vali Yardımcısı Erhan Günay, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, Manisa Orman İşletme İl Müdürü Fatih Öztürk, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gencay,  Manisa İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ayşin Kibrit, Manisa Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Müdürü Güler Sökmen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültürel Miras Taşıyıcıları Sanatçı Murat Memiş, Kalem Şairi Özlem Çetin katıldı. Ney eşliğinde şiir dinletisi gerçekleştirdi.

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, halk arasında Kitapsaray olarak bilinen İlk Halk Kütüphanesi’nin 1945 yılından itibaren kitapseverlere hizmet verdiğini belirterek, Manisa’ya yeni bir kütüphane yapılacağını açıkladı, mevcut kütüphanenin ise restore edilip tekrar kütüphane olarak kullanılacağını vurguladı. 

Manisa İl Halk Kütüphanesi’nde 2023 yılı sonu itibariyle 84 bin 959 kitap bulunuyor. Kitapların tümü bilgisayar ortamına aktarılmış olup internet bağlantısı bulunan bütün bilgisayarlardan katalog taraması yapılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü projesi olan ‘Etkin Kütüphane’ uygulaması sayesinde e-kitap okunabiliyor.

Kütüphaneden 2023 yılında 164 bin 334 kişi faydalandı. Üye sayısı 61 bin 884’dür. Ülkemizdeki 81 il halk kütüphanesi sıralamasında 7. Sırada yer aldı.

Kütüphane üyeleri 69 bin 28 kitabı ödünç aldılar. Bu doğrultuda kütüphane 11. Sırada yer aldı.

Protokol üyeleri tarafından en çok kitap okuyanlara ödülleri takdim edildi. Kitap-kütüphane konulu resim yarışmasında TOKİ Ortaokulu öğrencisi Şeyma Arslan, İl Halk Kütüphanesi yetişkin kategorisinde Özden Pazarlıoğlu, Hayati Palalı, Pınar Dağdelen, gençler kategorisinde Manisa Lisesi’nden Fadime Nur Özcan, Çukurova Kimya Lisesi’nden Ege Tural ve Celalettin Ökten, İmam Hatip Ortaokulu’ndan Hilal Kayaalp, çocuk kategorisinde Gazi İlkokulu’ndan İsmail Kayra Üstün, Zeynep Kayaalp ve Mustafa Mert Biçer oldu.  

Şehzadeler Dr. İbrahim Çocuk Kütüphanesi’nde en çok kitap okuyanlar Akşemseddin Ortaokulu’ndan Mehmet Can Özcan, Fatih Vefik Kitapçıgil İlkokulu’ndan Ali Eren Öncü, Ali Rıza Çevik Ortaokulu’ndan Emirhan Öncü ve Şeyma Yabar oldu.

Mimar Sinan Çocuk Kütüphanesi’nden Murat Germen İlkokulu’ndan Ece Taşkıran ve Ela Taşkıran, Altan Deniz Dağlı, Çağatay Uluçay İlkokulu’ndan İsmail Efe Özdemir’e ödül verildi.

Su kabağı ve oyma sanatçısı Fevziye Katırcı ve Seramik sanatçısı Aygül Akın’ın eserleri kütüphanede sergilendi.

Muhabir: Özkan Çelik