23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yıldönümü dolayısıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi Manisa’da da kutlama programı düzenlendi.

Törene, Manisa Valisi Vahdettin Özkan, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Manisa İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, Manisa Garnizon Komutanı Cengiz Güven, Manisa İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler Belediye Başkanı Hakan Şimşek, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Kutlamalar, sabah saatlerinde Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla başladı. Çelenk sunma töreni sonrası, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Konuşmasının ardından öğrenciler şiirlerini okudu.

Törenin en dikkat çeken yanlarından biri ise Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen okul saldırısında öğrencilerini korumak için kendini siper eden Ayla Öğretmenin pankartının öğrenciler tarafından taşınması oldu.

Muhabir: Cansu MERİÇ