2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı başlıyor… Bakan Tekin tarihi açıkladı
2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı başlıyor… Bakan Tekin tarihi açıkladı
İçeriği Görüntüle

Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde 21-22 Ağustos tarihlerinde Erasmus+ KA154-YOU projesi kapsamında “Yerel Güçlendirme” faaliyeti gerçekleştirildi. İki gün süren programda gençler, afet bilinci ve kriz yönetimi konularında hem teorik bilgi edindi hem de uygulamalı çalışmalarla deneyim kazandı.

Programa 18-30 yaş arası 35 genç katılırken, eğitimlerde Erasmus+ gençlik katılımı ve KA154 projeleri detaylı şekilde ele alındı.

Projelerin amaçları, sunduğu fırsatlar ve gençlerin aktif olarak yer alabilecekleri alanlar anlatıldı.

Atölye çalışmalarında ise katılımcılar, acil durum çantası hazırlama, simülasyonlarla afet senaryolarına müdahale ve grup çalışmalarıyla yerel afet politikalarına katkı sağlama üzerine pratik deneyimler yaşadı.

Sertifikalar Youthpass ile belgelendi

Program, değerlendirme oturumu ve sertifika töreniyle sona erdi. Gençlere, Avrupa standartlarında öğrenim kazanımlarını belgelendiren Youthpass sertifikaları takdim edildi.

Kaynak: İHA