Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Dikici, çocukların emeklerinin boşa gitmemesi için sınav gününde korna çalınmamasını, düğün falan yapılmamasını istedi. Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, Merkezi Sistem Sınavları kapsamında “Liselere Giriş Sınavı” 5 Haziran 2022 Pazar günü yapılacak. Manisa’da 316 ortaokulda 1257 salonda 18 bin 475 öğrenci sınava girecek.

Hazırlıkların yapıldığını söyleyen Dikici, “5 Haziran tarihimizde bizim Liselere Giriş Sınavımız icra edilecek. Manisa genelindeki tüm ortaokullarımızda bu sınav yapılacak. Bizim il genelinde 316 tane ortaokulumuz var. 8. Sınıf öğrencilerimiz 5 Haziran’da bu sınava girecekler. Bu 316 tane okulumuzda 1257 salonda 18 bin 475 öğrencimiz sınava girecek. Sınav salonlarımız hazırlandı. Bu durum sınavla öğrenci alan okullarla ilgili bir süreç. Daha sonra bu süreçte sınava girmeyen öğrencilerimiz girmek istemez öğrencilerimiz biraz gönüllülük esasına göre olduğu için ama biz hepsinin hazırlıklarını yaptık. O anlamda sıkıntı yok. Sınava girmeyen öğrencilerimiz mahalli olarak zaten sınavla öğrenci almayan okullarımızda Anadolu liselerimiz, meslek liselerimiz ve imam hatiplerde diploma puanına göre, başarı puanına göre yerleştirmesi yapılacak. 5 Haziran’daki Pazar günü yapılacak olan sınavımız iki oturumda yapılacak. Birinci oturum 09.30’da başlayacak. 75 dakika sürecek olan bu oturumda öğrencilere 50 soru sorulacak. İkinci oturum matematik dediğimiz 11.30’da başlayacak olan oturum 80 dakika sürecek ve 40 soru sorulacak. Toplamda liselere girişte öğrencilere 90 soru sorulmuş olacak. 5 Haziran’da öğrencilerimiz yanlarında kimlik belgeleri, 2 adet koyu siyah yumuşak kurşun kalem ve leke bırakmayan yumuşak silgileri getirmeleri yeterli olacak. Buradan tüm sınava girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum. Kamuoyundan ricamız. Sınavın olduğu gün sabah saat 08.00’den saat 12.30’a kadar mümkün olduğu kadar korna gibi, ses, gürültü etkenlerden uzak durursak çocuklarımız ortaokullarda sağlıklı güzel bir şekilde sınavlarını icra etmiş olacaklar” dedi.

Öğrencilerin velilerin sınav stresinden uzak durmasını isteyen Dikici, “12. sınıflarda okuyan öğrencilerimiz ve mezun olan öğrencilerimiz 18-19 Haziran’da üniversite sınavına girecek. Bu süreçlerde rehber öğretmenlerimiz öğrencilerimize yol gösteriyor. Sınava hazırlanan çocuklarımızda aileleriyle birlikte stresler oluşuyor. Mümkün olduğunca sınav, ders çalışma işlemlerini bırakmalarını tavsiye ediyoruz.  Aynı şekilde bu sınavın dünyanın sonu olmadığını bilsinler” dedi. HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz