Manisa Büyükşehir Belediyesi, son zamanlarda “deprem yardımı” adı altında Manisa Büyükşehir Belediyesinin ve Büyükşehir yönetiminin adının kullanılarak, deprem bölgesine yardım toplandığına ilişkin duyumlar aldıklarını açıklayarak, vatandaşların bu tür dolandırıcılara inanmamalarını vurguladı. Açıklamada, tüm yardımların Manisa Valiliği koordinesinde gerçekleştiği vurgulandı.

 Konu ile ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, şunlara yer verildi: “6 Şubat 2023 tarihinde ülkece hepimizi yasa boğan 10 ilimizi etkileyen büyük bir afet yaşadık. Yaşanan acı olayın hemen akabinde devletimizin tüm kurumları seferber olarak, afet bölgesine her tür yardım için koordineli bir şekilde çalışma başlatmıştır. İlimizde de Manisa Valiliğimiz koordinesinde bu çalışmalar etkin bir şekilde devam etmektedir. Ancak son zamanlarda bazı art niyetli kişi ya da kişilerin kurumumuzun ve üst yönetimimizin adını kullanarak, deprem bölgesine yardım adı altında vatandaşlarımızdan çeşitli taleplerde bulundukları yönünde bilgiler almaktayız. Bir kez daha vurgulamak isteriz ki, tüm yardımlar Manisa Valiliğimiz koordinesinde yürütülmektedir.

MANİSA VALİLİĞİ’NDEN DEZENFORMASYON AÇIKLAMASI

Bazı sosyal medya hesaplarında, toplanan yardımları deprem bölgesine ulaştıracak tır, kamyon vb. bulunmadığına ilişkin paylaşımların yapılmasının üzerine Manisa Valiliği açıklamalarda bulundu.

Manisa Valiliği tarafından saat 04:17 sıralarında merkez üssü Kahramanmaraş İli Pazarcık İlçesi olan ve 10 ilimizde hasara neden olan 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrasında Manisa’dan yapılacak ayni yardımların Valilik koordinesinde toplanmakta ve bölgeye ulaştırılmakta olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Bölgeye ulaştırmak üzere toplanan yardımların sevki, günlük olarak ve konvoy halinde yapılmakta olup, araç teminine ilişkin herhangi bir sıkıntı yaşanması söz konusu değildir.” denildi.

YARDIM YAPACAKLAR DİKKAT!

Bir kez daha vurgulamak isteriz ki, tüm yardımlar Manisa Valiliğimiz koordinesinde yürütülmekte olup, yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımızın:

AYNİ YARDIMLAR İÇİN:

-        Manisa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 0 (236) 237 77 23

-        Atatürk Spor Salonu Tayyar Selvi, Atatürk Spor Salonu Tesis Amiri 0 (552) 091 17 15

Adres: Ahmet Bedevi Mahallesi Halil Erdoğan Caddesi Akhisar Yolu Üzeri No: 16 Şehzadeler/Manisa Posta Kodu: 45040

-        Şehzadeler Spor Kompleksi Çok Amaçlı Spor Salonu İletişim: İsmail Karadağ, Çok Amaçlı Spor Salonu Tesis Amiri 0 (533) 683 63 46

Adres: Ahmet Bedevi Mahallesi Halil Erdoğan Caddesi Akhisar Yolu Üzeri No: 16 Şehzadeler/Manisa Posta Kodu: 45040

NAKDİ YARDIMLAR İÇİN:

-        03.02.2021 tarih 3483 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile başlatılan DEPREM Yardım Kampanyası hesapları kullanılmakta olup tüm yardımlar bu hesaplara yapılmaktadır.

-        Ayrıca AFAD web sitesi Yardım Kampanyaları sayfasında da gerekli Bağış hesap bilgileri bulunmaktadır. https://www.afad.gov.tr/depremkampanvasi2

-        DEPREM yazarak 1866 numarasına SMS atılırsa 20TL tutarında bağış yapmış olurlar.

-        "EFT ile yardım yapılırken Alıcı Adı kısmına T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yazılması gerekmektedir.

Kredi Kartı İle Bağış Yapılması için SanalPOS oluşturulmuştur Yardım Kampanyaları Sayfasında ve AFAD ana sayfasında yayımlanmaktadır. (TL, USD, EURO)

Bu bağlamda vatandaşlarımızın bu tür art niyetli kimselere inanmamaları, bu acı olayı kullanarak dolandırıcılık yapmaya çalışanları emniyet güçlerimize bildirmelerini önemle rica ederiz. ‘Deprem Yardımı’ adı altında kurumumuzun ve Genel Sekreterimizin adını kullananların kurumumuzla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.”

 

Editör: Onur Yılmaz