Mevlüt Özmen, Halilova’ya “Sen kimsin de Fenerbahçe’nin adını ağzına alıyorsun hadsiz” diyen Özmen’e “Vali yardımcısına bu üslup yakışıyor mu?” diye cevap verdi.

Fenerbahçeli taraftarların Dinamo Kiev maçında “Vladimir Putin” tezahüratı yapması sonrası Kırımlı gazeteci Gülsüm Halilova, sosyal medya hesabından, “Fenerbahçe’nin bazı taraftarları Ukrayna’da savaşın emrini veren ve şehirleri bombalayan Putin’in tezahüratını yaparak hem bölgedeki Kırım Türklerini utandırdılar, hem de barışın sembolü olması gereken Fenerbahçe takımını dünyada rezil duruma düşürmeye çalıştılar” dedi.

Bunun üzerine yanıt Manisa Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen’den gazeteci Halilova’ya geldi. Özmen, “Sen kimsin de Fenerbahçe’nin adını ağzına alıyorsun hadsiz!! Gençler istediği sloganı atar sen hangi sıfatla utanmadan Türkçe yazarak Türk vatandaşlarına had bildiriyorsun!!” ifadelerini kullandı.

Ben Kırım'ı Ukrayna zamanında baştan sona gezdim. Ukrayna en ufak bi yatırım yapmıyordu. Kırım Ukrayna'dan 100 yıl gerideydi. Üstelik Türk liderlere zulmediyorlardı. Bu hanım gitsin önce bundan utanç duysun!

‘VALİ YARDIMCISINA ÜSLUP YAKIŞIYOR MU?’

Gülsüm Halilova da bunun üzerine şunları söyledi:

“Vali yardımcısına bu üslup yakışıyor mu? Evet T.C vatandaşı değilim ama Türkiye, Türkiye’den büyüktür ve diğer Türklerin de vatanıdır sayın valim, ana dilim Türkçe olduğu için Türkçe yazıyorum, aynı zamanda haşa kimseye had bildirmedim, sadece lokal yapılan bir şeyi eleştirdim.”

Özmen’in yazdıkları, twitter kullanıcıları tarafından yoğun tepkiyle karşılandı. Tartışma üzerine Özmen’in hesabını kapattığı görüldü.

FYxk0NRWQAAElzT

Editör: Zerrin Ağar