Tüm Türkiye’de olduğu gibi Manisa’da da CHP rüzgarı esti. Cumhur İttifakı’nın ülke genelinde büyük bir şok yaşadığı 31 Mart mahalli seçimleri sonuçlarına göre; CHP,  Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı başta olmak üzere 14 ilçede belediye başkanlığını kazandı. AK Parti sadece 2 ilçede belediye başkanlığı alırken, 1 ilçe ise Yeniden Refah Partisi’nin oldu. AK Parti oylarının CHP’ye kaydığı görüldü.

Manisa 31 Mart yerel seçimlerinde sandığa gitti, tercihini kullandı. Türkiye genelindeki CHP rüzgarı, Manisa’ya da aynı şekilde yansıdı. CHP Manisa’da Manisa Büyükşehir Belediyesi ve 17 ilçe belediyesinin 14’ünü alma başarısı gösterdi.

SEÇİME KATILIM TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜSTÜNDE

Manisa’da seçime katılım Türkiye ortalamasının üstünde oldu. Türkiye genelinde seçime katılım oranı yüzde 77,23 olurken Manisa’da bu rakam yüzde 82,2 oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa’da kesin olmayan resmi sonuçlara göre başta Manisa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Ahmetli, Akhisar, Alaşehir, Gördes, Gölmarmara, Kırkağaç, Köprübaşı, Kula, Salihli, Sarıgöl, Soma, Turgutlu, Şehzadeler ve Yunusemre’yi aldı.

CHP 15 BELEDİYE ALDI

Kesin olmayan resmi sonuçlara göre Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde Ferdi Zeyrek, Ahmetli’de Fuat Mintaş, Akhisar’da Besim Dutlulu, Alaşehir’de Ahmet Öküzcüoğlu, Gördes’te İbrahim Büke, Gölmarmara’da Cem Aykan, Kırkağaç’ta Üstün Dönmez, Köprübaşı’nda Fatih Taşlı, Kula’da Hikmet Dönmez, Salihli ‘de Mazlum Nurlu, Sarıgöl’de Tahsin Akdeniz, Soma’da Seran Okur, Turgutlu’da Çetin Akın, Şehzadeler’de Gülşah Durbay ve Yunusemre’de Musa Semih Balaban başkan oldu.

MANİSA 2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI

Manisa’nın Demir ve Saruhanlı ilçesinde AK Partili adaylar kazanırken Demirci’de Erkan Kara, Saruhanlı’da ise Ekrem Cıllı seçildi.

Manisa’nın Selendi ilçesinde de Yeniden Refah Partisi’nin adayı Murat Daban ipi göğüslemeyi başardı.

AK PARTİ İTTİFAKI SAĞLAYAMADI

Manisa’da Cumhur İttifakı’nın seçimi kaybetmesine en büyük etken olarak ittifakın tabanda sağlanamaması gösterildi. Bir önceki seçimde Cumhur İttifakı’nın aldığı oylar ile bu seçimde aldığı oy karşılaştırıldığında bu durum daha net ortaya çıktı.

Ayrıca DEM Parti’nin oylarının tamamının CHP’ye geçtiği, İYİ Parti oylarının yarısının ve AK Parti oylarının bir bölümünün de yine CHP’ye geçtiği görüldü.

AK PARTİ’NİN KALELERİ CHP’YE KAYDI

Manisa’da AK Parti’nin yüzde 60 ile 75 bandında oy aldığı Gördes, Soma, Ahmetli gibi ilçelerinin bile son seçide CHP’ye geçmesi, Manisa’da oluşan farkın da göstergesi oldu.

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK