Bulgaristan'da seçmenler son üç yıldaki altıncı erken seçim için Pazar günü oy kullanacak. 9 Haziran’da Bulgaristan’da olduğu gibi eş zamanlı olarak Türkiye’de yaşayan 300 binin üzerinde Bulgaristan vatandaşı sandık başına gidiyor.

İYİ Parti’de istifalar sürüyor İYİ Parti’de istifalar sürüyor

Bulgaristan’daki genel seçimler kapsamında Manisa’da da Karaağaçlı İlkokulu’nda, Güzelyurt TOKİ 2 İlkokulu’nda ve Akmescit Mahallesi Cumhuriyet İlkokulu’nda kurulacak olan manuel ve elektronik ortamlardaki sandıklarda 5 bine yakın vatandaşın oy kullanma bekleniyor.

Türklerin Bulgaristan’daki haklarını savunan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi 36 olan milletvekili sayısını 45’e çıkartmayı hedefliyor.

“BULGARİSTAN’DA BİZSİZ HÜKÜMET KURAMAZLAR”

Üç yıldır Bulgaristan’da hükümetin kurulamadığını belirten Manisa Rumeli Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Altan Hafızismailoğlu, şöyle konuştu: “Üç yıldır maalesef hükümet kurulamıyor, bir hükümet boşluğu var. Biz vatandaşlar olarak, oyumuzu kullanıyoruz. Türkiye’de 24 ilde 162 sandıkta toplam oy kullanması gereken 300 bin seçmen var. Bu 5’inci seçim, iyi bir katılım bekliyoruz. Bu sefer hükümetin kurulacağını düşünüyoruz.”

“HERKESİ SANDIĞA DAVET EDİYORUZ”

Herkesi sandığa davet eden Hafızismailoğlu, “Gelsinler sandığa, kimliğe sahip çıksınlar. O pasaportun değerini bilsinler. Bulgaristan’da bizsiz hükümet kuramazlar. Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin 36 milletvekili var. Bu hareket daha çok Türklerin hakkını savunmakta ve aramakta, bizde açık söylemek gerekirse onlara destek oluyoruz. Hedefimiz 45 milletvekili.Bu anlamlı rakamda Manisa’mızın 45 olan plakasını yansıtacaktır. Yüzde 20’i aşmamız durumunda hükümette etkili olacağız.” dedi.

“ANA DİLDE EĞİTİM OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”

Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin hükümete dâhil edilmesi ile birlikte yapılması öngörülen hedefleri sıralayan Başkan Altan Hafızismailoğlu, “Bulgaristan vatandaşlığımızı korumak ,Avrupa’da eşi vatandaşlık haklarımızı korumak, Bulgaristan’daki mal varlıklarımızı korumak. Bulgaristan’daki emeklilik haklarımızı korumak ve Bulgaristan’da yaşayan kardeşlerimize destek vermek için gereken yol açılacaktır. Bu nedenle Manisa’daki tüm vatandaşlarımızı sandığa davet ediyoruz” dedi.

Muhabir: Ahmet ÜNSAL