Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Toplantısı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Başkanlığında gerçekleştirdi. Başkan Ergün, gündem maddelerine geçmeden önce MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalardan da bahsetti. Manisa merkezin Batı kısmındaki Gürle’den gelen doğal kaynak suyunu 10 kilometrelik çelik borularla geçtiğimiz yıllarda yenilediklerini ifade eden Başkan Ergün, şehrin Doğu kanadında yürüttükleri altyapı yatırımını da meclis üyelerine ve ekranları başındaki izleyicilere aktardı.

ARIZALARDAN KAYNAKLI SU KESİNTİLERİ SON BULACAK

Başkan Ergün, “Manisa merkezin Batı kısmındaki Gürle’den gelen doğal kaynak suyunu, geçtiğimiz yıllarda Uncubozköy Depomuza 10 kilometrelik çelik borularla bağlamıştık. Bu çalışmamıza o günün rakamlarıyla 38 Milyon TL’lik bir yatırım yapmıştık. Şimdi de Manisa merkezin Doğu kısmında Şehzadeler ilçemize bağlı Akpınar, Adnan Menderes, Ahmet Bedevi, Kazım Karabekir, Turgut Özal ve Nurlupınar Mahallesine ulaşan suyun verimini artırmak ve boru patlaklarından oluşan su kesintilerinin önüne geçmek için 1.800 metrelik içme suyu çelik boru hattı döşedik. Yatırımımızın bedeli 13 milyon TL’dir. Artık çalışmamız kapsamında son aşamadayız” dedi.

MANİSA’NIN DOĞU KANADININ SU VERİMİ ARTACAK

Başkan Ergün, yaptığı açıklamanın sonunda Manisa merkezde yürütecekleri diğer projelerden de bahsetti. Ergün, “yeni imar planları kapsamında Akpınar’dan Manisa’nın Doğu kanadına su dağıtılan 600’lük hattı, 1.200’lük hatla yenilemeyi hedef haline getirdik. Doğu Kışla içerisine inşa edeceğimiz 20 bin tonluk depoya da bağlantısını yaparak imara yeni açılan veya açılacak olan yerleşim yerlerini besleyeceğiz. Yine Doğu Kışla içerisine inşa edeceğimiz 10 bin tonluk başka bir içme suyu deposundan da Manisa’mızın Doğu kanadında nüfus yoğunluğunun en çok olduğu noktalara su vereceğiz. Şebeke hatları ve bağlantıları noktasında 10 kilometrelik çelik boru döşeyeceğimiz projemizin hazırlıkları devam ediyor. Önümüzdeki aylarda projenin bitimine müteakip, yeni yılda projeyi hayata geçireceğiz. SCADA sistemine de geçtiğimiz için bu projelerin önemi çok büyük. Bu sayede hatlardaki kayıp suyu tespit edebiliyoruz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz