Avrupa Birliği'nin hibe desteği ile yürütülen ve Manisa Büyükşehir Belediyesi, Turizm Geliştirme Kooperatifi ile Ömer Lütfi Kültür Derneği işbirliğinde yürütülen 'Kültür Sınır Tanımaz' projesi kapsamında kültürel temaslarda bulunmak üzere Manisa'ya gelen Kırcaali heyeti, Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne ziyarette bulundu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü tarafından konuk edilen heyette, Kırcaali Belediyesi Kültür Müdürü Şirin Süleyman, Kırcaali Belediyesi Proje Koordinatörü Emine Veli, Ömer Lütfi Kültür Derneği Müdürü Müzekki Ahmed, Kırcaali Belediyesi Gençlik Mentörü Esin Salim, Hukuk Danışmanı Selin Selim ve Kırcaali Ömer Lütfi Kültür Derneği Halk Oyunları ekibi yer aldı. Ziyarette Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ergün Aksoy, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü uzmanları Kadir Emin Alpözen ve Nazike Aker Yavaş ile Manisa Balkanlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Altan Hafızismailoğlu da hazır bulundu.

BAŞKANVEKİLİ GÜZGÜLÜ MANİSA'YI TANITTI

Konuk heyete hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Manisa ve Manisa Büyükşehir Belediyesi hakkında bilgiler verdi. Manisa'nın balkanlarda 3 tane kardeş şehrinin olduğunu ifade eden Başkanvekili Mehmet Güzgülü, "Bunlardan bir tanesi Kırcaali. Kardeş şehir olduktan sonra pandemi nedeniyle gidememiştik. Bundan sonra iki kardeş şehir arasında bu köprü daha sağlam olur diyor düşünüyorum" dedi. Başkanvekili Mehmet Güzgülü, "Bu projeye önderlik eden Mustafa Pala'ya, Ömer Lütfi Kültür Derneği'ne Kırcaali Belediyesi yetkililerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

PROJENİN HAZIRLANMASINDA EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Manisa Balkanlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Altan Hafızismailoğlu ise, "Projenin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir çalışma oldu. Manisa'nın tanıtımı, Kırcaali'nin tanıtımı için daha güzel projeleri hep birlikte devreye sokup geniş çaplı bir çalışma yapılabilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

"İYİ Kİ BU PROJEYE KATILMIŞIZ"

Ömer Lütfi Kültür Derneği Müdürü Müzekki Ahmed ise, "2020 yılında proje noktasında arandıktan sonra mutlulukla evet demiştik. Hemen çalışmalara başlamıştık. Elimizden geleni yaptık ve iyi ki bu projeye katılmışız. İlk defa buraya geldim. Çok güzel bir şehir olduğunu gördüm Manisa'nın. Burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Projede katkısı olan tüm kurum ve kuruluşlara da teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

PROJE HAKKINDA BİLGİLER AKTARDI

Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala da yaptığı konuşmada,  proje hakkında bilgiler verdi. Proje'nin AB hibe desteği ile yapıldığını ifade ederek, "Bu projenin geliştirilmesinde ortaklarımızın büyük katkıları oldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi paydaş olmanın gereğini çok iyi yerine getirdi. Ben kendilerine, Cengiz Ergün Başkanıma yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

KIRCAALİ BELEDİYE BAŞKANI AZİS'İN SELAMLARINI İLETTİ

Kırcaali Belediyesi Kültür Müdürü Şirin Süleyman ise, Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis'in selamlarını iletti. Şirin Süleyman, "Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne, Mustafa Pala'ya çok teşekkür ederiz. Bu ilk proje ama son proje olmaz ve daha çok çalışmalarımız olur. Ben ilk defa geliyorum Manisa'ya. Çok beğendim Manisa'yı" diye konuştu.

HEYET MANİSA'YI GEZDİ

Konuşmaların ardından hediye takdimi gerçekleştirildi. Kırcaali Belediyesi Kültür Müdürü Şirin Süleyman, Başkanvekili Güzgülü'ne Kırcaali'ye özgü hediyeler takdim etti. Başkanvekili Güzgülü de konuk heyete çeşitli hediyeler verdi. Kırcaali heyeti, Manisa programına kültürel gezi ile devam etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nda gezen heyet, Çanakkale Savaşı'na yönelik bilgiler aldı.

MANİSA’YI TANIYACAKLAR

Hafta boyunca Manisa’da olacak olan Kırcaali heyeti, Manisa’nın tarihi ve turistik noktalarına gezi düzenleyecek. Manisa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde şehri gezecek olan kardeş şehir heyeti, 22 Haziran günü düzenlenecek Kültür Buluşması’nda kültürlerini tanıtma imkanı bulacak. Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi’nde düzenlenecek olan geceye tüm Manisalılar davet edildi. HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz