Manisa, 2026 yılının ağustos ayında Türkiye’nin en fazla ihracat gerçekleştiren illeri arasında yer alarak ihracattaki güçlü konumunu sürdürdü. Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre Manisa, ağustos ayında ihracatta en yüksek performansı gösteren iller sıralamasında ikinci beşlik içerisinde yer aldı. Türkiye genelinde 56 ilin ihracatının arttığı dönemde Manisa’nın da ülkenin önemli ihracat merkezleri arasındaki konumu dikkat çekti.
MANİSA İLK 5’TE YERİNİ ALDI
Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre Türkiye’nin ihracatı, 2026 yılının ilk 8 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artarak 185 milyar dolara ulaştı. Yıllıklandırılmış ihracat ise yüzde 4,2 artışla 280,3 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ağustos ayında en fazla ihracat yapan iller sıralamasında İstanbul 5 milyar 503 milyon dolarla ilk sırada yer aldı. İstanbul’u 3 milyar 122 milyon dolarla Kocaeli, 1 milyar 842 milyon dolarla İzmir, 1 milyar 423 milyon dolarla Bursa ve 1 milyar 241 milyon dolarla Mersin takip etti.
Tekirdağ, Ankara, Gaziantep, Sakarya ve Manisa da ağustos ayında en yüksek ihracat gerçekleştiren ikinci beş il arasında yer aldı.
56 İLİN İHRACATI ARTTI
Ticaret Bakanlığı verilerine göre 2026 yılı Ocak-Ağustos döneminde 56 ilin ihracatında artış kaydedildi. Bu dönemde ihracatını en fazla artıran il 1 milyar 185 milyon dolarlık artışla Ankara oldu. Ankara’yı 1 milyar 22 milyon dolarlık artışla Kocaeli, 960 milyon dolarlık artışla Bursa, 655 milyon dolarlık artışla Mersin ve 479 milyon dolarlık artışla Yalova izledi.





