Manisa Futbol Kulübü U17 Takımı, U17 Gelişim Ligi finalinde Eyüpspor U17 Takımı’nı penaltı atışları sonucunda mağlup ederek Türkiye Şampiyonu oldu. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda namağlup şampiyonluk heyecanı yaşayan Manisa FK U17 Takımı, büyük bir coşkuyla kupasını kaldırdı.

Manisa FK Fofana’yı kadrosuna kattı Manisa FK Fofana’yı kadrosuna kattı

U17 Elit B Ligi'nde, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi'nde oynanan finalde Eyüpspor'a normal süresi 1-1 biten mücadelenin ardından seri penaltı vuruşlarıyla 4-3 üstünlük sağlayan Manisa Futbol Kulübü Türkiye Şampiyonu oldu. Eyüpspor şampiyonayı ikinci sırada tamamlarken İstanbulspor'u 2-1 mağlup eden Mondihome Kayserispor ise üçüncü oldu.

19 Mayıs Gençlik Bayramı’nda Namağlup Şampiyon

Karşılaşmalar öncesi Manisa FK U17 Takımı futbolcuları, Eyüpspor U17 Takımı ve hakemler Türk bayrağı açarak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı. Liginde normal sezonu namağlup tamamlayan Manisa Futbol Kulübü U17 Takımı, şampiyonada da yenilmezlik serisini sürdürerek namağlup şampiyon oldu. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda namağlup şampiyonluk heyecanı yaşayan Manisa FK U17 Takımı, büyük bir coşkuyla kupasını kaldırdı.

U17 Takımının Kupasını Oğuz Çetin Verdi

VAR sisteminin uygulandığı müsabakaların ardından şampiyon Manisa Futbol Kulübü’ne kupasını TFF Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin ve Manisa FK Akademi Teknik Direktörü Namet Ateş verdi. İkinci Eyüpspor'a kupasını Eyüpspor Asbaşkanı Fatih Kulaksız takdim etti. Üçüncü Mondihome Kayserispor kupasını U19 Milli Takım Teknik Direktörü Soykan Başar ve U17 Millî Takım Teknik Direktörü Uğur İnceman'dan aldı.

Maçları, TFF Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin, TFF Kulüp Akademileri Elit Oyuncu Gelişim Müdürü Fatih Serkan Albayrak, TFF Kulüp Akademileri Süper Lig Sorumlusu Ümit Turmuş, TFF Antrenör Eğitim Programı Müdürü Emrah Aykurt, Genç Milli Takım Antrenörü Ozan Solak, Genç Milli Takım Kaleci Antrenörü Alkan Birlik ve Fenerbahçe Futbol Akademi Koordinatörü Sedat Karabük de takip etti.

Muhabir: Mahmut ASLAN