Manisa Büyükşehir Belediyesi'ndeki mobbing iddialarına ilişkin açıklamalar, Tüm Yerel Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Devrim Onur Erdağ'dan geldi. Türkiye Kamu-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Aydın Akagündüz, Türk Yerel Hizmet-Sen üyelerine mobbing yapıldığınıu öne sürmüştü. Erdağ, Kamu-Sen’e bağlı sendika üyesi çalışanlara mobbing uygulandığını belirten açıklamalara geçmiş yönetimleri eleştirerek cevap verdi.

“Manisa Büyükşehir Belediyesi Mobbing Yapıyor”

Türkiye Kamu-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Aydın Akagündüz, Türk Yerel Hizmet-Sen üyelerine mobbing yapıldığı iddiasında bulunmuş, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan ve Türk Yerel Hizmet-Sen üyesi olan kamu görevlilerinin mobbinge maruz kaldığını belirtmişti. Yerel seçimde makama talip olanların ilk söylemlerinin ‘belediyelerde çalışanlara dokunmayacakları’ olduğuna dikkat çeken Akagündüz, gelinen noktada verilen sözlerin tutulmadığını ve çalışanların uzak ilçelere ‘sürüldüğünü’ ifade etti.

AK Parti'den sokak hayvanları yasasıyla ilgili açıklama AK Parti'den sokak hayvanları yasasıyla ilgili açıklama

Mobbing İddialarına Yanıt: Yetkili Olduğunuz Dönemleri Çok İyi Biliyoruz

Manisa Büyükşehir Belediyesi’ndeki mobbing iddialarına yanıt Tüm Yerel Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Devrim Onur Erdağ’dan geldi. Erdağ, Akagündüz’ü hedef alarak, “Sayın Akagündüz Manisa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde sizlerin yetkili olduğu dönemleri çok iyi biliyoruz. Yaptığınız açıklama gerçekten çok komik  ve yersiz olmuş. mobbingden bahsedecek en son kişi siz olmalısınız.” ifadelerini kullandı.

“Nasıl Bir Toplu İş Sözleşme Yaptığınızı Gördük”

Kamu-Sen’in yetkili olduğu dönemlerde korku imparatorluğu kurarak emekçileri baskıladığını iddia eden Erdağ, “Manisa Büyükşehir Belediyesi Önceki Dönem Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlik olup adaletsiz bir şekilde nasıl bir toplu iş sözleşme yaptığınızı da gördük. Emekçiler arasında ayrım yaparak adaletsiz kademeli Sosyal Denge Tazminatı başta olmak üzere çalışma odalarına kameralar takılması, yandaş bankamatik memurları ve performans ücretlerindeki haksızlıklara  yıllardır göz yumun bugün çıkıp mobbingden bahsedin.” şeklinde konuştu.

Tüm Yerel Sen’in yetkili olmasıyla Sosyal Denge Tazminatı ve performans ücretinde adalet ve eşitlik sağlandığını öne süren Erdağ konuşmasını, “Emekçilerin özgürlüğünü kısıtlamaya izin verdiğiniz çalışma odalarında kameralar kaldırıldı. Emekçi özgürlüğüne kavuştu ve rahat bir nefes aldı. Yıllardır emekçinin hakkının gasp edilmesine ve mobbinglere göz yuman sizler mobbingden bahsedeceğinize öncelikle emekçiden  özür dilemelisiniz.” ifadeleriyle sonlandırdı. 

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK