Malatya’da akşam saatlerinde meydana gelen deprem vatandaşlarda kısa süreli endişeye yol açtı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Battalgazi ilçesi olan sarsıntının 4.0 büyüklüğünde gerçekleştiğini açıkladı. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 3.9 olarak duyurdu. Deprem yerin yaklaşık 9 kilometre derinliğinde kaydedildi.

Deprem Battalgazi Merkezli Gerçekleşti

AFAD’ın verilerine göre deprem saat 16.22’de Malatya’nın Battalgazi ilçesinde meydana geldi. Sarsıntının yerin 9,13 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi. Depremin büyüklüğü konusunda kurumlar arasında farklılık yaşandı. AFAD depremin büyüklüğünü 4.0 olarak açıklarken, Kandilli Rasathanesi 3.9 olarak duyurdu.

Deprem sonrası bölgede kısa süreli panik yaşandığı öğrenilirken, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz ihbarın bulunmadığı bildirildi. Ekiplerin saha taramalarını sürdürdüğü aktarıldı.

Kaynak: İHA