Ahmet ÜNSAL/Manisa

Manisa Büyükşehir itfaiyesinde görev yapan itfaiye çalışanları hafta sonu iki düğün arasında adeta mekik dokudu. Kelimenin tam anlamıyla yangından yangına koşan itfaiyeciler bu kez düğünden düğüne koştu. İtfaiyeciler önce minik Berk’in sünnet, sonra da eğitim çavuşu Serdar Kurt’un evlilik mutluluğunu paylaştılar.

İTFAİYECİLERİN İLK DURAĞI MİNİK BERK’İN SÜNNETİ İDİ

İtfaiyecilerin ilk durağı itfaiye çavuşu Ahmet Kartal-Hatice Kartal çiftinin tek evlatları Berk’in Şehzadeler ilçesi Yarhasanlar Mahallesindeki sünneti oldu.

 Ahmet Tütüncüoğlu İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Berk Kartal, evlerinin önündeki konvoy öncesinde Babaanne ve dedeleri Mehmet-Raziye Kartal, Adem ve Fatma Arslan torunlarını şehir turundaki faytonlarına kendi elleriyle bindirdi.

Teras 2 Restaurantta tamamlanan şehir turunda Ahmet-Hatice Kartal çiftti oğulları Berk’in düğününe gelen misafirlerini kapıda karşıladı.

Şehrin seçkin davetli topluluğun büyük ilgi gösterdiği sünnete İtfaiye Daire Başkan Vekili Gürhan İnal, İtfaiye çalışanları tam kadro oradaydı. Nöbette olan itfaiyeciler de yerlerine gelenlerin değişimiyle düğüne katılım sağladı.

Manisa itfaiyecilerinin ikinci düğün heyecanı ise Saruhanlı’ya bağlı Paşaköy mahallesinde yaşandı. Uzun yıllar yaşamını bekar olarak sürdüren İtfaiye Daire Başkanlığının Eğitim Çavuşluğunu üstlenen Serdar Kurt, hayatını Paşaköy’de yaşamlarını sürdüren Nihal-Osman Özsayın ailesinin güzel kızı Seda ile birleştirdi.

TRABZON ADETA MANİSA’YA TAŞINDI

Seda-Serdar Kurt çifti itfaiye çalışanların alkışları arasında salona giriş yaptı. Manisa’daki kız tarafını Trabzon’a taşımak yerine damat memleketi Trabzon’daki tüm akrabalarını Manisa Paşaköy’e taşıdı.

DAMAT TRABZONLU OLUR DA KEMENÇE VE HORON OLMAZ MI?

 ‘Erik dalı, Çiftetelli, Harmadalı’ gibi oyun havalarının hemen ardından Karadeniz yöresi oyunları düğüne damgasını vurdu. Damat Karadenizli olurda kemençe olmaz mı. Trabzon’da gelen özel kemençecinin seslendirdiği müzikler eşliğinde horon tepildi. Düğüne katılan davetliler önce Ege ve İç Anadolu yöresi oyunlarıyla pistte tüm hünerlerini ortaya koyarken finali de Karadeniz yöresi oyunları ile yaptı.

İtfaiye Daire Başkanı Vekili Gürhan İnal, Eski Daire Başkanı Ali Gül ve 200’ün üzerinde itfaiye çalışanı eşleriyle birlikte düğüne renk kattı.

Her iki düğünün sahipleri Ahmet Kartal ve Serdar Kurt,  düğünlerine gelerek coşkularını paylaşanlara teşekkürlerini ilettiler.

Editör: TE Bilişim