Anayasa Mahkemesi, maaşına yapılan zammı beğenmeyip yöneticilerine e-posta gönderen işçinin işten çıkarılmasıyla ilgili yaptığı bireysel başvuruda, ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verdi.

E-Posta Yolladı

Serap Aslan A., yıllık yüzde 5,3 oranındaki zamdan memnun kalmayarak "Merhabalar, bana verilen zam oranını zarf içinde insan kaynaklarına iade ediyorum. Bu oranı kim ya da kimler belirlediyse aralarında paylaşsınlar, bilgilerinize." şeklinde bir e-posta yolladı.

E-posta sonrası iş akdi feshedilen Aslan, kıdem ve ihbar tazminatının ödenmesi için Çatalca 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme, e-posta içeriğinin işverenin onuruna zarar verdiğine hükmederek tazminat talebini reddetti.

Pes dedirten olay! Yolcunun yakınları yanlış muavin ve şoförü sopalarla dövdü! Pes dedirten olay! Yolcunun yakınları yanlış muavin ve şoförü sopalarla dövdü!

Gffgffg

Manevi Tazminat Ödenecek

Kararın Yargıtay tarafından onanmasının ardından A. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu. Yüksek Mahkeme, başvurucunun ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verdi ve 30 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

Anayasa Mahkemesi, ifade özgürlüğü ile işverenin onur ve itibar hakları arasında adil bir denge kurulamadığını belirterek, yerel mahkemenin gerekçesinin yetersiz olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA