Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikte yiyecek ve içecek sektöründe hizmet veren işletmelerin bugün itibariyle kapıda ve mesada fiyat listesini belirtmesi yürürlüğe girdi. Bazı işletmeler fiyat listelerini asarak düzenlemeye uyum sağlarken, bazı yerlerin buna uyum sağlamadığı görüldü.

İşletmeciler, yeni düzenleme bu fırsatçılığın önüne geçileceğini ifade etti.

Ticaret Bakanlığı'nın Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'i, 19 Aralık 2023'te Resmi Gazete'de yayımlanmış ve işletmelere 1 Ocak 2024 tarihine kadar geçiş süreci tanınmıştı.

İddialar sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan KDV açıklaması! İddialar sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan KDV açıklaması!

Yönetmeliğe göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu iş yerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan yerlerde ise iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılacak, takılacak veya konulacak.

Kaynak: AA