Manisa Valiliği, Zafer Kalkınma Ajansı ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği işbirliği, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Salihli Belediyesi ve Kula Belediyesi’nin de katkıları ile Manisa’ya  davet edilen 14 acente temsilcisi iki gün boyunca şehrin farklı alanlarını ve yöresel lezzetlerini keşfe çıktı.

Tanıtım ziyareti kapsamında Zafer Kalkınma Ajansı Manisa Yatırım Destek Ofisi Koordinatör Vekili Cansu Uyar, Ajans Yatırım Uzmanı Buket Kaner Çelikel ve Ajans Yatırım Uzmanı Mustafa Coşkun ile Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak’ın mihmandarlığında farklı bir ortama sahip olan Obasya tesisleri, Mimar Sinan’ın bölgedeki tek eseri olması özelliğine sahip Muradiye Camii, şifalı mesir macunu geleneğinin saçım törenine de ev sahipliği yapan Hafsa Sultan Cami ve çevresindeki eserler, Saruhan Bey Türbesi, Manisa Şifahanesi Tıp Tarihi Müzesi, Manisa Mevlevihane’si ziyaret edildi.

Şehzadeler Belediyesi tarafından kültür sanat merkezine dönüştürülen Yeni Han’da Manisa bezinin dokunmasına şahit olan misafirlere Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil tarafından Manisa Bezi hediye edildi. Manisa’da bulunan farklı tasarımdaki yemek ve dinlenme mekanlarını da inceleyen heyet daha sonra Sardes Antik Kenti, Salihli Kent Müzesi’ni ziyaret ederek Salihli Kaymakamı Mehmet Ali Sağlam ve Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu ile bir araya geldi.

 Ziyaretin ikinci gününde Salihli – Kula Jeopark’ının Kula bölümünde gerçekleşen incelemenin ardından Kula tarihi çarşısı ve tarihi Kula Evleri ziyaret edilerek Kula Kaymakamı Kemal Duru ve Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’la genel bir değerlendirme yapıldı. Kalem işi süslemeleri ve farklı motifleri ile ziyaretçileri etkileyen Kula Emre Köyü Carullah Bin Süleyman Camii ziyaretinin ardından Zafer Kalkınma Ajansı’nın da desteği ile hayata geçirilen Turgutlu Kent Müzesi inceleme ziyaretinin son durağı oldu.

Manisa Kebabı, Salihli Odun Köftesi, Kula Leblebisi, Kula Ekmeği ve Kula’ya has Suböreğini ’de tadan misafirler Manisa’nın doğal ve tarihi mekanlarına olan beğenilerini bunun yanı sıra Manisa’nın lezzetlerinden de büyük keyif aldıklarını belirttiler.

İki gün boyunca Manisa ziyareti gerçekleştiren seyahat acentelerinin temsilcilerine, Vali Ahmet Deniz tarafından Mesir Macunu, Mesir Çayı, Mesir Lokumu ve çeşitli tanıtım materyalleri hediye edildi.

Editör: TE Bilişim