Tamamı hayal ürünü ve kurgu olan,  genç bir kızın başından geçen olayları ele alındığı ‘Marid büyünün laneti’ isimli uzun metraj sinema filminin çekimleri Manisa’da başladı. Manisa’nın Şehzadeler İlçesi Ayvacık Mahallesinde çekimlerine başlanan korku ve gerilim filmin çekimleri son sürat sürüyor.

FİLMİN HİKAYESİ

Şehrin kalabalığından uzaklaşmak isteyen genç bir kızın babasının köyünde bulunan eve gitmesinin ardından yaşananların ele alındığı ‘Marid büyünün laneti’ filminin senaristliğini ve yönetmenliğini Funda Tırpan yapıyor. Filmi süresi 120 dakika.

OYUNCULAR MANİSALI GENÇLER OLUŞTURDU

Marid büyünün laneti uzun metrajlı filminin kadrosu Manisalı gençlerden oluşuyor. Filmin yönetmeni Funda Tırpan tarafından özenle seçilen gençler 9 ay eğitim alarak filmde oynamaya başladılar.

Funda Tırpan Filmin konusu olarak, “Büyüyle başlayan bir sahnem yok, biraz gizemli, biraz bilinçaltı ve bilim kurgu tarzı bir filim.  9 gencin yaşanmış bir hayat hikâyesi var, fakat en büyük karakterlerimizden bir tanesi Defne karakteri. Başkarakterim Defne empati yoluyla yaşadıklarını iletiyor. Ve bu gençlerin hepsi aylar önce ölmüş gençler, biraz farklı bir film. Müslüman cinler kafir cinlerden oluşan haç işaretleri ve sembolleri olan farklı kurgu gerilim ve bilim kurgu filmi geliyor ve her 4 dakikada bir aksiyon sahnelerimiz var.” dedi.

Tırpan “Çekimlerimiz son hız devam ediyor, inşallah filmimiz bittiği an ilk film Mayıs sonu ikinci film Eylül başı gibi Manisa’da ve tüm Türkiye’de sinemalarda gösterime girecek” ifadelerini kullandı.

HABER: SERKAN ÖZCAN

Editör: TE Bilişim