Sakarya Mahallesi Uzunyol Caddesinde 100/B-14 numarada bulunan ve gençlerin kitap, fotoğraf, sinema ve eğitim faaliyetlerini sürdürdüğü Fotoğraf Kafe açılışına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şaver Yüksel, Yunusemre İlçe Tarım Müdürü Serdar Mersinli, İyi Parti Yunusemre Belediye Başkan Adayı Kürşat Mithat Özkan,  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdür vekili Mustafa Buldu ve gönüllüler katıldı.  Gençlerin sanat sayesinden sokaklardaki kötülüklerden uzak tutulmasının amaçlandığı Fotoğraf Kafe tamamen ücretsiz bir şekilde Manisalı gençlere hizmet vermeye başladı.

AÇILIŞI KAYMAKAM ÇAYKARA YAPTI

Manisa Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, “Sanatın güzelliğini daha öncede bir kaç defa derneğimizin yaptığı etkinliklerde görmüştük. Derneğimiz hem fotoğraf sanatının güzellikleriyle Rabbimizin yarattığı güzellikleri, özellikler Manisa’mızın güzelliklerini insanlara tanıtmak, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak ve onları güzelliklere yönlendirmek amaçlı gayret gösteriyorlar. Bizlerde Devletin kurumları, kuruluşları, belediyeler, bütün kamu kuruluşlarımızla birlikte bu tür hayırlı faaliyetlere destek olmaya gayret ediyoruz. Güzelliklerin Manisamızda daim olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

PALABIYIK, “ARKADAŞLARIMIZ BU YOLDA YALNIZ DEĞİL”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Palabıyık, “Böyle bir şeyi desteklemek tüm Manisalıların boyun borcu diye düşünüyorum. Gençleri sokaktan almak ve güzel, nezih bir ortamda kitaplarla buluşturmak, fotoğraf sanatını öğrenmelerini sağlamak, fotoğraflarla birçok şeyi anlatabilmek. Tabi ki arkadaşlarımız bu yolda yalnız değiller, bizler arkasındayız” diye konuştu.

DERNEK BAŞKANI ÇAYKARA, “BİR AVUÇ GÖNÜLLÜYÜZ”

Manisa Fotoğraf Derneği Başkanı Nazmi Çaykara, “Bizler Manisa’yı tanıtmak için yola çıkan bir avuç gönüllüyüz. Sivil Toplum Kuruluşu mantısıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle Manisa’ya bir değer katma amacıyla yürüyoruz. Amacımız eğitimle sosyal oluşumlarla gençlerimizi sokaklardan, kötü alışkanlıklardan kurtarıp onları kitaplarla tanıştırmak. Burası Manisa’nın, Manisa’nın çocuklarının, gelecek nesillerin daha iyi yetişebileceği ve alnında ışığı hisseden gençlerin oluşacağı bir merkez” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim