Ege'nin etkileyici güzellikteki bu bölgesi, huzur arayanların uğrak noktası olacak. Doğanın kucaklayıcı atmosferinde kendinizi bulacağınız bu yer, keşfedilmeyi bekleyen Denizli'nin gizli cenneti...

Mahalle halkı, 40 yıl önce bir yerliden kanyona düşerek ölmesiyle birlikte, ya kendilerinin ya da hayvanlarının benzer bir kaza geçireceğinden korktuğu için uzun bir süre bölgeye yaklaşmaktan çekindi. Bu durum, kanyonun uzun bir süre gizli kalmasını sağlayarak doğal güzelliklerinin korunmasına yardımcı oldu.

Doğaseverler ve maceraperestler için bir cazibe merkezi olan Acıpayam Kanyonu, Denizli'nin Benlik Köyü'nde bulunuyor. Kanyon, Denizli şehir merkezine 40 kilometre mesafede konumlanmış olup, şehre farklı ulaşım seçenekleri ya da kişisel araç ile kolaylıkla ulaşılabiliyor.

Acıpayam Kanyonu özellikleri ve aktiviteler

Bozdağ'ın doruklarından gelen suların akışıyla oluşan Acıpayam Kanyonu, 50 metre yükseklikteki dev kayalıklar arasından geçen turkuaz renkli sularıyla ünlüdür. Kanyonun etkileyici manzarası ve berrak suyu, ziyaretçilere unutulmaz bir tecrübe sunuyor.

Acıpayam Kanyonu'na gidenler, muhteşem manzarayı izlemenin yanı sıra doğa yürüyüşü, kamp yapma, kaya tırmanışı ve su sporları gibi çeşitli aktiviteler de gerçekleştirme imkanı buluyor.

Konaklama imkanı

Öte yandan kanyonun etrafında konaklama seçenekleri bulunmaktadır. Yakındaki köylerde kalabileceğiniz gibi, çadır kampı da yapabilirsiniz.

Editör: Nuray Bozkurt