Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) Ocak 2026 raporuna göre, Türkiye’nin doğalgaz ithalatı yıllık bazda yüzde 18,5 artışla 7 milyar 723 milyon metreküp oldu. Bunun 3 milyar 870 milyon metreküpü boru hattı, 3 milyar 852 milyon metreküpü ise sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) olarak gerçekleştirildi.
Doğalgaz ithalatı 7 milyar 723 milyon metreküp olurken en fazla boru gazı ithalatı, 2 milyar 703 milyon metreküple Rusya'dan yapıldı.
Doğalgazı Rusya'dan Alıyoruz
Söz konusu dönemde en fazla boru gazı ithalatı, 2 milyar 703 milyon metreküple Rusya'dan yapıldı. Bunu 1 milyar 37 milyon metreküple Azerbaycan ve 130 milyon metreküple İran takip etti. Bu dönemde LNG ithalatında ABD, 2 milyar 755 milyon metreküp ithalatla ilk sırada yer aldı. Cezayir'den 475 milyon metreküp, Moritanya'dan 175 milyon metreküp, Angola'dan 95 milyon metreküp, Nijerya'dan 93 milyon metreküp, Mısır'dan 89 milyon metreküp, Kamerun'dan 85 milyon metreküp ve İspanya'dan 81 milyon metreküp LNG ithal edildi.
Ülkede toplam doğalgaz tüketimi ocakta, yıllık bazda yüzde 10,2 artarak yaklaşık 8 milyar 418 milyon metreküpe çıktı.
Sanayi sektörünün doğalgaz tüketimi, yüzde 0,18 artışla 1 milyar 255 milyon metreküp olarak kayıtlara geçti. Elektrik santrallerinde doğalgaz tüketimi ise yüzde 2,9 artarak 1 milyar 440 milyon metreküp seviyesinde gerçekleşti.
Konutlarda Gaz Tüketimi Yüzde 17,8 Arttı
Konutlarda doğalgaz tüketimi de bu dönemde yüzde 17,8 artarak 4 milyar 382 milyon metreküpe yükseldi.
Türkiye'de doğalgaz stok miktarı ocakta 4 milyar 255 milyon metreküp olarak kayıtlara geçti. Doğalgaz stokunun 3 milyar 853 milyon metreküpü yer altı depolama tesislerinde, 402 milyon metreküpü ise LNG terminallerinde bulunuyor.





