Kızıl Goncalar dizisi, izleyiciler arasında büyük bir hayranlıkla takip ediliyor. Dizi, seküler düşünce ile tarikat yaşamının kesiştiği zengin bir hikayeyi ekrana taşıyor.

Kızıl Goncalar, seküler bir Atatürkçü olan Levent (Özcan Deniz) ve mutaassıp bir tarikatın içinde yaşayan Meryem’in (Özgü Namal) kaderlerinin kesişmesini konu alırken, inanç ve fikir ayrılıklarına rağmen "evlat" söz konusu olduğunda anneliğin/babalığın birleştirici gücüne dikkat çekiyor.

Kızıl Goncalar Karakterleri 7 Günahı Mı Temsil Ediyor?

Her geçen bölümde karakterlerin derinliği ve anlam katmanları izleyicilerin dikkatini çekiyor. Ancak sosyal medyada ortaya atılan bir iddia, dizideki karakterlerin 7 ölümcül günahı temsil ettiği fikrini gündeme getirdi.

Ugyudya kullanıcı adıyla paylaşım yapan bir sosyal medya kullanıcısının paylaşımına göre, her bir karakter farklı bir günahı sembolize ediyor.

Kibir

Örneğin, kibirin sembolü olarak kabul edilen Sadi Hüdayi karakterinin, aslında doğru yolu göstermek yerine kavramları kendi menfaati için şekillendirdiği belirtiliyor.

Karakterler arasında kibri temsil eden Sadi'ye karşı, alçakgönüllülüğü simgeleyen Cüneyd karakteri bulunuyor.

Haset

Hasetin sembolü olarak Müyesser karakteri gösterilirken, onun karşıtı olan Hande ise nezaketiyle dikkat çekiyor.

Manisa'ya En Yakın Denizler! Kısa Sürede Gidilebilecek Plajlar Hangileri? Manisa'ya En Yakın Denizler! Kısa Sürede Gidilebilecek Plajlar Hangileri?

Öfke

Öfkenin sembolü olarak Naim karakteri görülüyor. İsminin anlamı sakin demek olsa da gerçekte hiç sakin bir yapısının olmasını defalarca gördük. Sürekli kendini mağdur görüyor, yaptıklarını meşrulaştıracak bahaneler buluyor.

Tembellik

Tembelliği temsil eden karakter Feyza ve onun karşıtı çalışkanlığı simgeleyen Zeynep karakteri öne çıkıyor.

Şehvet

Şehvetin sembolü olarak Hasna karakteri gösteriliyor.

Oburluk

Oburluğun sembolü olarak Affan karakteri belirtiliyor.

Açgözlülük

Açgözlülük İnsanın kafasında kuruntular oluşturur. İhanet, sahtekarlık, düzenbazlık, huzursuzluk, şiddet ve katı kalplilik peşinden gelir. Dizide ‘açgözlülük’ atfedilen karakter ise Cüneyd’in babası olarak öne çıkıyor.

Bu iddia, izleyiciler arasında karakterlerin derinliği ve hikaye anlatımının incelikleri konusunda yeni bir bakış açısı sunuyor.

Kaynak: Haber Merkezi