OECD verilerine göre Türkiye'de konut kiraları yüzde 419 artarak en fazla artan ülke... CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, yüksek kira artışlarını değerlendirerek ülkede ciddi bir barınma krizi olduğuna dikkat çekti.

Vatandaş Barınma Krizi Yaşıyor

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, OECD'nin açıkladığı verilere göre Türkiye'de konut kiralarının 2015 yılından bu yana yüzde 419 artarak en fazla artan ülke olduğunu belirtti. Bakırlıoğlu, Merkez Bankası Başkanı'nın İstanbul'daki yüksek kiralar hakkındaki şikayetini hatırlatarak, ülkede ciddi bir barınma krizi yaşandığını ifade etti.

Ferdi Zeyrek'ten mahsulü zarar gören üreticiye söz Ferdi Zeyrek'ten mahsulü zarar gören üreticiye söz

OECD verilerine göre, 2015 yılı baz alındığında Türkiye'nin kira artışı endeksinde yüzde 419'luk artışla lider olduğunu açıklayan Bakırlıoğlu, bu artışın Macaristan ve Litvanya'yı geride bıraktığını söyledi. Türkiye'de kira artışının diğer ülkelere göre oldukça yüksek olduğunu vurgulayan milletvekili, özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerdeki kira artış oranlarını da paylaştı.

'Vicdansız Ev Sahipleri'

Bakırlıoğlu, Türkiye genelindeki ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatının 128 TL olduğunu belirterek, bu durumun ülkede barınma krizi yarattığını dile getirdi. Yasal düzenlemelere rağmen konut kira artışlarının sınırlandırılamadığını savunan Bakırlıoğlu, "Vicdansız ev sahipleri" tanımlamasının sorunu çözmeye yetmeyeceğini ve barınma krizini bir bütün olarak ele alarak çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.

Barınma Krizi Ne Zaman Çözülecek?

CHP'li milletvekili, kira artışı dosyalarındaki ve icra taleplerindeki artışa dikkat çekerek, Merkez Bankası Başkanı'nın kira sorununa dair şikayetlerine çözüm bulunması gerektiğini ifade etti. Bakırlıoğlu, barınma krizinin, vicdansız ev sahipleri etiketiyle değil, kapsamlı bir çözümle ele alınması gerektiğini vurguladı.

 

Kaynak: Onur Yılmaz