Eski kimliklerin değiştirilme süreci ve çipli kimlik uygulamasının ne zaman başlayacağı, 2024'e yaklaşırken merak konusu olmaya devam ediyor. Özellikle 2023 itibarıyla banka işlemleri için çipli kimlik zorunlu hale geldiğinden, kimlik değişimi ile ilgili sorular artmış durumda… İşte yeni yıla son 20 gün kala kimlik değişimiyle ilgili merak edilenler... 

Yeni Kimlik Kartı Yenileme Son Günü Ne Zaman?

TC Kimlik kartlarının geçerlilik süresi 10 yıl olup, bu sürenin sona ermesini takiben başvuru üzerine yenilenir. Geçerlilik tarihi kartın üzerinde yer alır ve kimlik yenileme işlemleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecektir.

Depremde ailesini kaybeden kadına 500 bin dolarlık borç senedi miras kaldı Depremde ailesini kaybeden kadına 500 bin dolarlık borç senedi miras kaldı

Kimlik kartınızı yenilemek için öncelikle kimlik kartı randevusu almanız gerekmektedir. Bu randevuyu almak için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün randevu.nvi.gov.tr web portalını kullanabilir ya da Alo 199 numaralı Çağrı Merkezi'ni arayabilirsiniz. Randevu gününüzde eski kimliğiniz ve biyometrik vesikalık fotoğrafınızla birlikte nüfus müdürlüğüne giderek kimlik yenileme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Ehliyet Yenileme Süresi Uzatılmıştı

31 Aralık 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereken ehliyet yenileme işlemleri, yeni ehliyet sistemine göre 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatıldı! İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresinin, 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle uzatıldığını açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi