CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, katıldığı televizyon programında Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki (CHP) kurultay süreci ve iç tartışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Kuşoğlu, kurultay takviminin hukuk ve diyalog çerçevesinde belirleneceğini ifade ederek, “Kurultay hukuken uygun zaman ne zamansa o zaman yapılacak” dedi. Parti içindeki mevcut tabloya da değinen Kuşoğlu, yaşanan ayrışmanın ideolojik değil duygusal olduğunu savunarak, bunun giderilmesi gerektiğini belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden aday olup olmayacağına ilişkin soruya yanıt veren Kuşoğlu, “Kılıçdaroğlu’nun tekrar aday olacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.
Kuşoğlu ayrıca Mansur Yavaş ile Kılıçdaroğlu arasında herhangi bir sorun bulunmadığını bildiğini söyleyerek, “Aralarında herhangi bir problem olmadığını da biliyorum” dedi. Son dönemdeki tartışmaların parti içinde gerilime yol açtığını belirten Kuşoğlu, bunun siyasete de yansıdığını ifade etti.
![]()
Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin değerlendirmede de bulunan Kuşoğlu, en güçlü adayın destekleneceğini belirterek, şartların uygun olması halinde Mansur Yavaş’ın da aday olabileceğini dile getirdi.
Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda da değerlendirme yapan Kuşoğlu, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı için en iddialı kişiyi aday göstereceğiz tabii ki. Bu kişi şartlar uygun olursa Mansur Bey de olabilir" ifadelerini kullandı.





