Türkiye genelinde geçen kış mevsiminin kurak ve sıcak geçmesinin ardından yoğun yağış uyarıları yapıldı. Tüm ülkede önlemlerin alınması konusunda çağrılar yapıldı. Önümüzdeki günlerde etkisini sürdürecek hava olaylarının hepsi birden gelmesi bekleniyor. İşte hava durumuyla ilgili detaylar…

Vatandaşlar “dikkatli olun” uyarısı

Meteoroloji eski Bölge Müdürü Murat Şahin'in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Türkiye, Orta Akdeniz üzerinden gelen ve giderek güçlenen bir Alçak Basınç Sistemi'nin etkisi altına girecek. Bu sistem, özellikle üst seviyelerde gözlemlenen siklonik kapalı sistemle birleşerek, 17 Şubat'a kadar Güney ve iç kesimlerde şiddetli yağışlara yol açabilir. Şahin, yağışların etkileyeceği alanın genişleyebileceğini ve vatandaşların bu duruma karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor.

Yağışların etkisi ne olacak?

Vatandaşlar sağanak yağış etkisini gösterirken, yer yer kar yağışı, su baskınları, sel ve ulaşımda aksamalarla karşılaşabilir.

Uzmanlar vatandaşlara ne öneriyor?

Meteorolojik uyarıları yakından takip edin ve olası sel, su baskını, ve yıldırım düşmesi gibi tehlikelere karşı tedbiri elden bırakmayın. Yağışlı zamanlarda gereksiz yere dışarı çıkmaktan kaçının. Zayıf yapıların ve ağaçların yakınında dikkatli olun. Bu dönemde, yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı gerekli önlemleri almak can ve mal güvenliği açısından hayati önem taşır. Bu sebeple, Meteoroloji eski Bölge Müdürü Murat Şahin'in uyarılarını dikkate almak ve potansiyel risklere karşı hazırlıklı olmak önemlidir.

Misafirliğe gittiği evde 9 yaşındaki çocuğunu öldürdü Misafirliğe gittiği evde 9 yaşındaki çocuğunu öldürdü

Kaynak: Manisa Kulis Haber