Kahvenizi içerken içerisine bu malzemeden bir kaşık katarak C vitamini seviyesini tavan yaptırabilir, hem bağışıklığınızı güçlendirip hem de daha sağlıklı olabilirsiniz.

KALP SAĞLIĞI İÇİN TARÇIN

Sabah kahvenizin içerisine bir kaşık tarçın koymak hem daha lezzetli olmasını hem de antioksidan bakımından daha zengin olmasını sağlar. Tarçının tarihi binlerce yıl öncesine dayandığı gibi baharat olarak kullanılmasının yanında tıbbi olarak pek çok kullanım alanı vardır.

Yapılan bir çalışmaya göre tarçının kalp ve beyinde koruma sağladığı ortaya çıktı.

Ek olarak yapılan başka bir çalışmada ise tarçının hücrelerdeki kanser riskini azalttığı ve bağışıklığı güçlendirdiği anlaşıldı.

Yarım çay kaşığı tarçını hazır olan kahvenizin içerisine atıp karıştırarak ya da kahvenizi demlerken içerisine 1 çay kaşığı kahve katarak içeceğinizi hazırlayabilirsiniz.

KAS AĞRISI İÇİN ZENCEFİL

Zencefili sadece tatlıların içerisinde kullanıyorsanız pek çok sağlıklı yararından uzak kalıyorsunuz demektir. Faydalarından yararlanmanın en kolay yolu ise kahvenizin üzerine bir miktar serpmeniz yeterlidir.

Aynı zamanda kahvenize aromatik ve farklı bir lezzet katacak zencefil, bu sayede sağlığınıza da iyi gelebilir.

Aynı zamanda mide bulantısının tedavisinde oldukça etkili olan zencefil, güçlü bir iltihap sökücü ve antioksidandır. Diğer az bilinen faydaları arasında ise kas ağrılarını dindirmek için doğal bir ağrı kesici olması, sindirime yardım etmesi ve kolesterolü düşürmesi bulunmaktadır.

Bir fincan kahvenin içerisine 1 çay kaşığı zencefil ekleyip direkt olarak tüketebilirsiniz. Ya da sütle yaptığınız bir lattenin içerisine ekleyip zencefilli latte yapabilirsiniz.

SİNDİRİM İÇİN ZERDEÇAL

Eğer sağlıklı yaşamaya özel bir ilginiz varsa altın baharat olarak da bilinen oldukça popüler zerdeçalın yararlarına aşina olbilirsiniz. İçeriğinde bulunan kurkuminin antioksidan ve antienflamatuar özellikleri sayesinde zerdeçal, inanılmaz tıbbi yararları da bulunur.

Sindirim sistemini düzenlenmesini, karaciğer yağlanmasının engellenmesini sağlayan zerdeçal, hatta depresyonun tedavisinde bile kullanılmaktadır.

1 çay kaşığı zerdeçal ile 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağını kahvenizin içerisine ekleyip karıştırın. Sabahları kahvenizi bu şekilde içtiğinizde çok daha canlı ve enerjik hissedeceksiniz.

Ayrıca yararlarını arttırmak adına içerisine bir tutam karabiber de eklemeniz önerilmektedir. Bu şekilde küçük dozlardaki baharatların yararlılığı arttırmak da mümkün.

HORMONLARI DENGELEMEK İÇİN MACA

Aktarlarda kolaylıkla bulabileceğiniz maca, genelde matcha ile karıştırılır. Ancak maca, maca kökü bitkisinden yapılan toz formunda başka bir besindir.

Fiziksel aktiviteyi artırmaya yardımcı olan ve enerjiyi yükselten maca, hormonların dengelenmesine de yardımcı olur.

İçerisinde 20'den fazla amino asit bulunan maca, içerisinde yağ asitleri, protein ve bolca C vitamini de barındırmaktadır.

Macanın kullanımı için günde 1 ila 3 çay kaşığı kullanılması tavsiye edilmektedir. Daha uzun süreli kullanım için buzdolabında saklanabilen maca tozunu kahvenin içerisine karıştırıp güvenle içebilirsiniz.

MUTLULUK İÇİN KAKAO

Kahve ve çikolata ikilisi mutluluğunuzu zirveye çıkarmak için yeterli olabilir. Kakao tozunu kahvenize eklemek ise faydalarını çok daha etkili hale getirebilir.

Süper besinler arasında olan kakao, en güçlü antioksidanlardan biridir. Bitki bazlı olan bu besin oldukça zengin bir demir kaynağı olarak da kullanılabilir. Aynı zamanda kalp sağlığı için de etkilidir.

Anti inflamatuar olan kakao aynı zamanda tansiyonun düşmesini, iyi kolesterolün (HDL) yükselmesini ve kötü kolesterolün (LDL) düşmesine yardımcı olur. Bilişsel faydalarının yanında ruh halini iyileştirir ve hatta depresifliğe bile çare olarak beyin için çok yararlı bir besindir.

Sabahları içtiğiniz kahvenizin içerisine bir yemek kaşığı kakao eklemeniz beslenmenizi lif, magnezyum ve antioksidanlar açısından da zenginleştirmenize yardımcı olacak. Uzmanlar etkili bir sonuç için özelliklede organik ham kakao tozu kullanmanızı öneriyor.

Editör: Onur Yılmaz