Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde başarılı bir operasyona imza attı. Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, eskort sitelerinde ilan vererek kadınları pazarlayan çeteye 8 Mart sabahı Bursa merkezli İzmir, Ankara ve Denizli'de operasyon için harekete geçti.

Özel harekat polislerinin de bulunduğu 300 polis, 40 farklı ayrı adrese şafak vakti operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda 31 şüpheli kıskıvrak yakalanarak gözaltına alınırken, fuhuşa zorlanan 25 mağdur kadın kurtarıldı.

 "Sistem Evi" ismini verdikleri evden her şeyi yönetiyorlarmış

Operasyonun ardından yapılan aramalarda, birçok dijital materyal, kullanıma hazır sim kartları ve telefonlar, tehdit amaçlı kullanılan 4 ruhsatsız tabanca ile çok sayıda fişek ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, çete üyelerinin "Sistem Evi" olarak adlandırdıkları bir evde serverler kurarak ilan verdikleri, kadınları buraya yönlendirdikleri belirlendi.

Kiraladıkları araçlarla kadınları fuhuşa götürüyordu

Ahlak Büro Amirliği ekipleri, soruşturmayı derinleştirerek çete üyelerinin kiraladıkları araçlarla fuhuşa zorladıkları kadınları otel ve apart gibi yerlere taşıdıklarını belirledi.

Kod adı ortaya çıktı

Çete lideri olan B.Y.'nin kendisine "Mr. Yamaç ve Ghost" kod ismi verdiği öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler, geniş güvenlik önlemleriyle adliyeye sevk edildi.

Kaynak: İHA