İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla 9 Eylül’de bir çok etkinlik planlandı. Yapılan planlamalarda gerçeklik destekli interaktif teatral şov, toplam 8 bölümden oluşacak ve yaklaşık 40 dakika sürecek. 180 dansçı ve 300 saha çalışanının görevli olduğu etkinlikte 1 orta kule, 6 yan kule ile izleyenlere 360 derecelik şov deneyimi yaşatılacak.

MEGASTAR TARKAN İZMİR’İ SALLAYACAK

Hürriyet’te yer alan habere göre 1300 metrekarelik LED ekranın kullanacağı gösteriyi aynı anda yüz binlerce kişi takip edecek. Gecenin finalinde ise ünlü megastar Tarkan konser verecek. Tarkan konserini duyan binlerce kişi Kordon’daki kafe ve restoranların rezervasyonları haftalar öncesinde doldu.

KONSER ÜCRETSİZ BALKONLAR 500 DOLARA KİRALANIYOR

Kordon’daki pek çok mekanda sabit ücrete geçilirken konser alanı civarında olan konut sahiplerinin de özel organizasyonlar düzenlediği ileri sürüldü. Tarkan’ı daha rahat görebilmek için Kordon’daki bazı evlerin balkonları 100 ile 500 dolar arasında kiraya verildi.

Balkonların bir diğer alternatifi ise balıkçı tekneleri oldu. Neredeyse tüm balıkçı tekneleri, Tarkan'ı denizden izlemek isteyenler için o gece kiralanacak. Tekne kiralayan bir şirket o geceki kiralama bedelinin 8 bin TL olduğunu söylüyor. HÜRRİYET

Editör: Onur Yılmaz